Axel og andre danskere råber op om forskudsopgørelse: Vi betaler for noget vi ikke ejer

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
“Jeg har efterhånden indtryk af, at der ikke er nogen, der ved, hvad de egentlig laver” lyder det fra den frustrerede Axel.

Mest læste i dag

Tusindvis af danskere har indledt 2024 med en uventet finansiel hovedpine, efter en række fejl i deres forskudsopgørelser har ført til uretmæssig opkrævning af boligskat.

Situationen, som har spundet en kafkask skattesaks omkring flere borgere, har vist sig at være en større udfordring end forventet for Vurderingsstyrelsen.

Axel Sauer, en 69-årig pensionist fra Hørsholm, er blandt de berørte. Efter at have solgt sit hus i 2023, og omhyggeligt informeret skattemyndighederne, står han nu overfor en fejlagtig opkrævning af grundskyld for en ejendom, han ikke ejer.

"Jeg har efterhånden indtryk af, at der ikke er nogen, der ved, hvad de egentlig laver inde hos skattemyndighederne," udtrykker han sig frustreret til B.T.

Den bekymrende tendens er ikke isoleret. Lars Andersen, en anden borger som solgte sit hus på Syddjurs sidste år, står i en lignende situation, hvor hans forskudsopgørelse fejlagtigt inkluderer grundskyld for et hus, han ikke længere ejer.

Trods kontakt til skattemyndighederne, er løsningen endnu ikke i sigte.

Vurderingsstyrelsen, der stod overfor en opgave med at rette fejlen inden årets første lønudbetaling, har måttet erkende, at de ikke har formået at beskytte alle borgere mod de fejlagtige opkrævninger.

Ifølge styrelsens udmeldinger, rammer fejlen ejerne af cirka 1.000 ejendomme, væsentligt flere end først antaget.

I deres skriftlige svar til pressen understreger Vurderingsstyrelsen, at de arbejder ihærdigt på at løse problemet.

"Skatteforvaltningen arbejder fokuseret på at løse fejl i forskudsopgørelsen. De identificerede fejl ift. ejerskifter, hvor forskudsopgørelsen ikke kunne opdateres, er løst."

Ikke desto mindre er mange borgere stadig efterladt i uvisse. Med løfter om at "den korrekte skat sikres på årsopgørelsen" i foråret 2025, står borgere som Sauer og Andersen overfor en lang ventetid, potentielt med økonomisk usikkerhed hængende over hovedet.

Anbefalet til dig