Danske Bank med vildt regnestykke: Gør dette, og 56.000 kroner vil sidde og vente på dig

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er du villig til den lille justering, får et stort pengebeløb?

Mest læste i dag

Forestil dig at omdanne din morgenkaffe-rutine til en imponerende opsparing.

Det lyder måske for godt til at være sandt, men Danske Bank har præsenteret en øjenåbnende analyse, der illustrerer potentialet i netop dette.

Ved at springe to daglige købte lattes over og i stedet investere pengene, kan kaffeelskere se frem til en potentielt lukrativ fremtid.

Ifølge Jacob Hvidberg Falkencrone, investeringsspecialist i Danske Bank, kan en simpel ændring i daglige vaner, som at spare de 250 kr., det koster at købe to lattes, og investere dem i stedet, virkelig gøre en forskel.

"250 kr. om måneden kan være nok til, at det kan gøre en forskel, og det på længere sigt giver rigtig god mening at investere," udtaler han.

Bankens beregninger viser, at hvis man sparer op og investerer beløbet med et årligt afkast på 3 pct., kan det vokse til omkring 44.000 kr. over 15 år. Med fortjenesten regnet ind, vil det samlede beløb nå op på 56.000 kr.

Disse tal kommer med forbehold for omkostninger og skat på afkast, men budskabet står klart: små daglige besparelser kan vokse sig store over tid gennem klog investering. Danske Bank har baseret deres analyse på en lattepris på 32 kr. per kop, en udgift mange danskere ikke tænker over i deres daglige rutine.

Så næste gang du overvejer din daglige kaffe, husk på, at der kunne ligge en lille formue gemt i de kaffekopper. Ved at justere vores vaner kan vi ikke kun spare penge på kort sigt, men også investere i vores økonomiske fremtid.

Anbefalet til dig