Disse boliger rammes hård: Prisfald kan vare flere år

18/06/2022

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Prisfald på boliger har allerede fået sin begyndelse, men især én type boliger bliver hårdt ramt.

Mest læste i dag

Der er en stor uro på de finansielle markeder, hvilket også har fået konsekvenser for boligmarkedet. Dette har bl.a. ført til, at der har været mindre handelsaktivitet på det seneste.

Dette er forårsaget af flere ting, men det handler især om, at der har været rentestigninger på intet mindre end 232 procent siden januar i år. Det er nemlig noget, der har rystet boligmarkedet i høj grad, og eksperter slår fast, at prisfald ganske enkelt er uundgåelige.

Ifølge Mira Lie Nielsen, der er Nykredits chefanalytiker, er der dog især én type boliger, der forventes at blive hårdt ramt: boliger i de dyre områder. Det skriver Finans.

Dette skyldes dog ikke blot den nuværende uro på markedet, men også de nye boligskatter, der bliver indført i 2024. Ifølge Mira Lie Nielsen forventes det, at disse boliger vil blive ramt af priskald i flere år frem.

Også Søren Kristensen, der er Sydbanks cheføkonom, er af den opfattelse, at der kan forekomme prisfald i nærmeste fremtid – faktisk spår han, at boligpriserne kan ende med at falde med mellem 5 og 10 procent.

"Usikkerheden er ekstraordinær stor lige nu. Det kan næsten ikke undgå at sætte sig i boligpriserne, som meget nemt kan falde 5-10 pct. Oven i hatten får vi så de nye boligskatter i 2024, som kan forstærke prisfaldet i de dyreste områder," fortæller han til Finans.

Ifølge Finans er der dog usikkerhed om, hvor hårdt det kommer til at ramme boligmarkedet i den kommende periode.

Mediet skriver, at vismænd forventer, at der kun vil være tale om et begrænset fald, men det er en række økonomer dog ikke helt enige i. Derimod er de begyndt at tale om prisfald, der kan lyde på helt op til 20 procent.

Som følge af de kommende prisfald, lyder anbefalingen fra Realkredit Danmarks cheføkonom, Christian Hilligsøe Heinig, på, at man ikke forhaster sig.

"Skal man sælge sin bolig indenfor det kommende år eller to, er der ingen grund til at forhaste sig. Brug hellere den nødvendige tid til at undersøge markedet," fortæller han.

Anbefalet til dig