Et nemmere 2024: Disse danskere får markant skattelettelse

Penge
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Næste år kan en god håndfuld danskere se frem til en lavere skat.

Mest læste i dag

Dugfriske tal fra Vurderingsstyrelsen vil formentlig få smil frem hos mange danskere på denne grå september-mandag.

Den nye skattereform vil nemlig sænke boligskatten fra næste år - og nogle boligejere kan smile mere end andre, skriver Ekstra Bladet.

Øverst på listen over borgere der kan se frem til de største lettelser, finder vi husejere i København. Her kan eksempelvis ejere af et hus til en værdi af 7,4 millioner kroner se frem til en boligskat fra næste år, der falder med hele 16,400 kroner.

Samtidig kan husejere i Odense, Århus og andre kommuner se frem til at skulle betale 4-5,000 mindre fra næste år.

Forklaringen findes ved den nye skattereform, der fra næste år sløjfer skattestoppet på boliger, med det formål at matche skatten med boligens værdi.

Samtidig har grunden under ejerlejligheder indtil nu været vurderet for lavt. Kombineret med at samlede indtjening fra grundskylden fra huse såvel som lejligheder ikke må stige i de enkelte kommunekasser under den nye reform, bliver grundskyldspromillen sænket markant i Københavns Kommune.

- Det er formentlig en overraskelse for rigtigt mange, at det er sådan. Men det er altså en konsekvens af, at man flytter skat over på lejligheder, og især på grundene under, der har været meget undervurderet, fortæller Mira Lie Nielsen, boligøkonom i Nykredit.

Anbefalet til dig