Genialt: Sådan sparer du penge uden at tænke på det

02/12/22 08:57

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Vi nærmer os jul, og vil vi ikke allesammen gerne have lidt ekstra penge til julegaver?

Måske vil du gerne begynde at spare mere konsekvent, eller måske vil du bare gerne forenkle, hvordan du lægger penge til side. Det er nemt at oprette en opsparingsplan og derefter automatisere den, så der bliver én ting mindre på din to-do-liste.

Sæt dine mål
Trin et: Find ud af, hvorfor du sparer, og hvor meget du vil spare. At besvare disse spørgsmål kan gøre det lettere at lave en plan. Måske sparer du op til dine børn, eller en kommende ferie eller endda din egen pension.

Med dine specifikke sparemål i tankerne, skal du bestemme, hvor meget du planlægger at gemme væk, og hvornår du gerne vil nå det beløb. Mens du planlægger, så glem ikke at tage højde for eventuel gæld, hvis du har det. Du vil måske bruge ekstra besparelser på at betale af på din gæld i stedet for at styrke din bankkonto eller investeringer.

Åbn en specifik opsparingskonto
Selvom du måske bliver fristet til bare at smide alt ind på din eksisterende konto, er det smart at oprette en separat opsparingskonto. Det skriver Theweek.com.

Dette gør det nemmere at holde styr på dine fremskridt, samt drage fordel af eventuelle opsparingssporingsfunktioner, der tilbydes gennem mobilapps.

Før du opretter en opsparingskonto, hjælper det at lave lidt research. Tjek hvilke gebyrer der opkræves, og hvilken årlig procentsats der tilbydes. Sammenlignet med fysiske banker har onlinebanker en tendens til at tilbyde mere konkurrencedygtige renter og opkræve færre gebyrer (eller nogle gange slet ingen gebyrer).

Vær realistisk
Selvom du har et højt fremtidigt opsparingsmål, er det med til at få dine mere umiddelbare opsparingsmål til at føles opnåelige. Du vil gerne have, at opsparing føles som en vane, du nemt kan opretholde, ikke en byrde.

Usikker sikker på, hvor meget du skal begynde at spare hver måned? Overvej at starte lavere og derefter øge det beløb, du sparer hver måned, efterhånden som du bliver mere komfortabel. Dette vil give dig mulighed for langsomt at indarbejde besparelser i dit budget.

En populær tommelfingerregel anbefalet af eksperter er at bruge 20 procent af din lønseddel til opsparing og afdrag på gæld.

Brug teknologi til at tracke dine fremskridt
Selvom din opsparing er automatiseret, vil du ikke bare indstille den og glemme den. Det er vigtigt at holde styr på, hvilket er nemt at gøre takket være overfloden af ​​apps designet netop til dette formål.

Budgeteringsapps kan give dig mulighed for at se alle dine konti i ét dashboard, så du nemt kan vurdere dine saldi og aktiver. Nogle lader dig også kategorisere dit forbrug. Dette kan gøre det nemmere at se, hvor du bruger og identificere potentielle områder, der skal skæres ned. Du kan også sikre dig, at din indkomst overstiger dine udgifter - hvilket er nøglen til at spare penge.