Godt nyt til disse danskere fra i dag: Kan få 1.600 mere om måneden

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Da rådhusklokkerne ringede det nye år ind, blev det pludselig endnu mere attraktivt at spare op.

Mest læste i dag

Folketinget vedtog nye regler for, hvor meget der må indbetales på opsparingen, og de træder i kraft i dag 1. januar 2023. Og det kommer til at kunne mærkes i pensionisttilværelsen. Det skriver PensionDanmark i en pressemeddelelse.

For eksempel kan en 22-årig, der benytter aldersopsparing fuldt ud i hele arbejdslivet, se frem til en forbedring af den disponible indkomst som pensionist på 19.000 kroner årligt eller lige under 1.600 kroner om måneden sammenlignet med situationen uden aldersopsparing.

Det svarer til et løft på 5,6 procent.

Den øgede gevinst kommer til at gavne medlemmerne i PensionDanmark, som er Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab. Her indbetaler 365.000 lønmodtagere på en pensionsordning, hvor fuld indbetaling til aldersopsparing er en del af standardopsætningen.

”Det er en betragtelig forskel, som aldersopsparingen kan gøre for fremtidens pensionister, uden at de skal ændre på deres pensionsindbetalinger. Økonomisk tryghed og frihed er en vigtig del af fundamentet under den gode pensionisttilværelse, og med de nye ændringer har aldersopsparingen fået en form, hvor den er til mest mulig gavn for flest mulige,” siger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark.

Med de nye regler hæves loftet for, hvad man årligt må indbetale på en aldersopsparing fra 5.500 til 8.800 kroner. Samtidig udvides perioden med forhøjet loft, som i 2023 lyder på 56.900 kroner, fra fem til syv år.

Er du i tvivl, om du i dag benytter mulighederne for aldersopsparing, kan du kontakte dit pensionsselskab.

Lønmodtagere, der sparer op hos PensionDanmark indbetaler som udgangspunkt automatisk til aldersopsparing og vil dermed få glæde af de nye regler uden at skulle foretage sig noget.

Læs mere om aldersopsparing via dette link.

Anbefalet til dig