Grunde til at din ansøgning om et lån bliver afvist

Af: Kasper

|

22/01/2020

Der kan være flere grunde til, at en ansøgning om et lån bliver afvist hos låneudbyderne.

Mest læste i dag

Sponsoreret indhold

Selvom det i dag er nemt og hurtigt at tage et forbrugslån online, så er der en række krav, der skal opfyldes. Her kan du blive lidt klogere på, hvad der skal til, før du typisk vil blive afvist af en bank til et lån. 

Du bliver nægtet, hvis du er en ”dårlig betaler” 

I en kreditvurdering bliver der kigget på, om man er registreret i RKI eller Debitor. Er man det, så står man som ”dårlig betaler”, og det vil være meget sandsynligt, at man bliver nægtet et lån. Hos de fleste låneudbydere – når det gælder et kviklån - skal man ikke stille med noget i værdi (som for eksempel et hus eller en bil), så de har kun få garantier for at vide med sikkerhed, at den person de låner penge, rent faktisk kan betale afdragene. 

Derfor bliver man også afvist, hvis man har en stor gæld i en anden bank – eller har mange små lån flere forskellige steder. 

Før man ansøger om et lån, bør man kigge på, om ens indkomst er høj nok i forhold til det beløb, man har ansøgt om. Få et overblik over, hvor mange penge, det er nødvendigt ansøge om, og hvor meget privatøkonomien tillader at afdrag pr. måned. Er det ikke tilfældet, at indkomsten er høj nok, vil et forbrugslån heller ikke blive godkendt. Her vil et andet, mindre beløb, muligvis blive forslået. 

Ud over disse ting vil der blive set på den historik, man har i forbindelse med afbetalinger – har man ofte tidligere forsømt regningerne, bliver det set meget negativt på i en kreditvurdering. 

Konkrete forhold har også noget at sige

For at man kan tage et kviklån, er der nogle helt konkrete forhold, der skal være på plads. Er man under 18 år eller udenlandsk statsborger, vil det være meget problematisk at ansøge et forbrugslån, hvis ikke umuligt.

Et relevant eksempel er den måde, norske banker håndterer applikationer. Hvis du er udlænding i Norge, kræver de fleste banker, at du har betalt skat i mindst 3 år til landet, før du ansøger om et lån, siger Billigeforbrukslån.no.

Disse lån tager ikke sikkerhed i hverken hus eller bil, så det er derfor utrolig vigtigt, at kunderne lever op til de få krav, der er. Det gælder også i forhold til, at man skal have en folkeregisteradresse. På den måde ved bankerne mere om, hvem de låner deres pengene til. 

Hvis du får afslag

Oplever man at blive afvist af låneudbyderne, og har man efter disse informationer svært ved, at forstå hvorfor, er der endnu en ting, du kan overveje. Nemlig, at forsøge igen med en medansøger - det giver en fordel, da man med to samlede indkomster bedre kan vise banken, at man har mulighed for at betale pengene tilbage. 

Det har også den fordel for banken, at der er to personer, der tager ansvar for lånet, hvis der skulle bliver problemer med afdragene. 

Før man tager et lån, bør man sammenligne tilbud fra forskellige udbydere. Se på det fulde beløb, der ansøges om, og hvor meget de årlige omkostninger for lånet vil være. Tænk fornuftigt og bliver man gang på gang nægtet et lån, bør man overveje, om der kunne være andre muligheder.

Anbefalet til dig