Her er hjemmets allerstørste strømslugere

Penge
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du ønsker at spare lidt penge på elregningen, så er du kommet til det rette sted.

Mest læste i dag

Elregningen er for mange danskere en tung byrde.

Nu kaster en ny rapport dog lys over, hvilke apparater i hjemmet, der er de 10 største strømslugere. Hvis du ønsker at spare på elregningen kan oplysninger om netop dette være guld værd for dig.

Det skriver Executive Digest.

Ifølge rapporten topper elkedlen listen med et dagligt forbrug på mellem 3 og 6 kWh. Elkedlen, som er tæt efterfulgt af både fjernsyn og elkomfur, kan forbruge op til henholdsvis 5 og 3 kWh.

Selv mindre enheder som støvsugere og frysere bidrager også mærkbart til det totale forbrug - og dermed regningen.

Heldigvis kan du selv gøre noget ved det. Der er nemlig mange simple råd, som kan gøre din elregning lavere end den er i øjeblikket.

Et af de mest effektive tips er at være opmærksom på fjernsynets energiforbrug, som kan udgøre op til 10 procent af en husstands samlede energiforbrug.

Ved blot at slukke tv'et helt, når det ikke er i brug, i stedet for at lade det stå på standby, kan man opnå betydelige besparelser.

En anden stor strømsluger i hjemmet er vaskemaskinen. Ifølge mediet kan op til 80 procent af omkostningerne ved brug af vaskemaskinen komme fra opvarmning af vand.

Med andre ord kan noget så simpelt, som at køre en vask ved lavere grader, føre til mærkbare besparelser på elregningen.

Ved at implementere nogle af disse enkle ændringer, kan du nyde godt af lavere elregninger, hvilket ikke kun er godt for pengepungen, men også for miljøet.

Anbefalet til dig