Mange penge at spare på huskøb, hvis man venter lidt

01/10/2018

Kasper

Hvis man nogensinde har stået i den situation, hvor man står og skulle sælge et hus, så ved man om nogen, hvor nervepirrende en situation det kan være.

Mest læste i dag

Når huset først er sat til salg, vil man gerne have det solgt hurtigst muligt, men man ønsker heller ikke at sælge det til en lavere pris end man har udbudt.

I takt med at tiden går, og huset fortsat står på markedet, bliver man ikke mindre nervøs, og man vil langsomt være mere tilbøjelig til at gå ned i pris. Det er på ingen måde unormalt, og en opgørelse fra boligselskabet Boliga viser, at husejere i den grad er til at forhandle med, hvis deres boliger har stået på markedet i lang tid.

Har du fundet det helt rette hus, hvor du har fået en god besparelse, men mangler de sidste penge, før at købet kan realiseres, så gå ind på www.moneybanker.dk/, og få drømmen om et boligkøb til at gå i opfyldelse.

Står man derfor på den anden side, hvor man skal købe et nyt hus, så bør man overveje at slå koldt vand i blodet og vente på, at huset har været på markedet længe nok. Dog skal man heller ikke vente alt for længe, for så kan det være, at der kommer en anden og køber huset lige for snuden af dig.

Tallene fra Boliga viser, at hvis et hus bliver solgt indenfor de første tre måneder, hvor det har været på udbud, så vil man typisk kunne få en lille rabat på 2.9 %. Hvis huset har været på markedet i mellem et halvt og et helt år, vil prisen pludselig kunne forhandles ned med gennemsnitteligt 6.5 %, mens den helt store rabat opnås, hvis huset har været på markedet i over et år. Her kan man typisk spare hele 8.3 % på købet.

Tendensen følger dog ikke med lejlighederne

Selvom der forsat også kan hentes rabatter på lejligheder, der har ligget længe på markedet, så er det slet ikke de samme besparelser. Dette skyldes, at priserne på lejligheder er lettere at prissætte korrekt i første omgang, hvor det kan være svære med huse.

”For det første er det formentlig lettere at ramme den rigtige udbudspris på lejligheder end på huse. Det skyldes, at lejligheder som oftest ligger i de større byer, hvor omsætningen er højere, og der ofte vil være handlet en lignende lejlighed indenfor de seneste måneder”, fortæller Signe Roed-Frederiksen cheføkonom for Arbejdernes Landsbank til Boliga.

Hvis en lejlighed bliver solgt indenfor de første par måneder af udbudsperioden, så vil der typisk kunne fås en lille rabat på 1,8 %. Har lejligheden rundet et år på markedet, så vil der kunne spares 5.8 %. Dermed er der stadig betydelige penge at spare, hvis en lejlighed har været længe på markedet, men differencen er væsentlig i forhold til husene.

Anbefalet til dig