Nu er det afsløret: Så billig bliver strømmen juleaften

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I aften er det juleaften, og dermed bruges der rigtig meget strøm. Heldigvis er strømpriserne med os.

Mest læste i dag

Julen står for døren, og i en tid, hvor danskerne kæmper med at få enderne til at hænge sammen, så er der flere og flere, som holder et fast øje på de svingende elpriser. 

Og hvis du er blandt dem, der har en fleksibel løsning på elprisen, så vil du være godt tjent med at tænde dine el-apparater juleaften uden bekymring. 

For efter blæsten for alvor har fået fat i vindmøllerne, så holdes elpriserne, ligesom de forrige dage, på det laveste niveau i lang tid. 

Det kommer ellers i kølvandet på en måned, der indtil nu har budt på skyhøje elpriser. 

Men i morgen er priserne igen overkommelige. 

Det meste af juleaften nærmer elpriserne sig ifølge Elberegner nemlig 1,55 kroner i perioden med spidsbelastning. Dertil skal lægges transport og afgifter. 

Og man skal ikke mange dage tilbage, før prisen sneg sig op på det svimlende beløb omkring 5.49 kroner. Men selvom prisen sneg sig op på sit højeste i flere måneder - så er prisen skruet helt i bund i morgen, hvorfor det vil give rigtig god mening at få sat en tøjvask over, få ladet din bil og ellers benytte den strøm, du måske har undværet på det seneste. 

Hvis du påtænker at udføre nogen yderst strømkrævende aktiviteter i løbet af i dagen, kan du med fordel udføre disse efter klokken 18.00, da prisen her tager et markant fald i forhold til timerne før. 

Nærmere bestemt lyder den rene strømpris på 1,29 kroner pr. kWh fra 19.00 og frem, mens den i timerne forinden – altså fra klokken 16:00 til 18.00 – er 1,52 og 1,55 kroner pr. kWh. Det er uden moms og afgifter. 

Noget tyder dog på, at prisen på el vil være endnu billigere i nat, altså inden vi slår øjnene op til juleaftensdag

Anbefalet til dig