På dette tidspunkt er det billigst at købe din flybillet

Penge
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er flere ting, man kan gøre for at spare penge på sin flyrejse.

Lige nu læser andre også

Sommerferien er ikke forbi endnu, men til trods for det er danskerne allerede nu begyndt at søge efter ferier til efterårsferien.

Det viser tal fra Momondo, skriver Avisen.

Hvis man sammenligner med juli måned sidste år, så er antallet af søgninger mod europæiske rejsemål steget med en tredjedel, mens søgninger mod destinationer uden for Europa er steget med 50 procent.

Selvom tallene virker voldsomme, så er der faktisk en mening med galskaben.

Skolernes efterårsferie ligger i uge 42, og sidste år kunne det bedst svare sig at købe billetter i uge 31, da gennemsnitsprisen for en flyrejse var 2.277.

Bookede man derimod sin ferie i uge 41, skulle gennemsnittet punge ud med mere end 3.500 kroner, hvilket må siges at være noget af en forskel.

“Det er omkring 55 procent billigere end at booke i uge 41, hvor rejsende skulle af med mere end 3500 kroner i gennemsnit”, siger Momondos talsperson, Per Christiansen, om at booke i uge 31.

Får man ikke booket sin ferie i uge 42 i uge 31, betyder det ikke, at løbet er kørt. Den næstbilligste uge er uge 33, som er efterfulgt af uge 32 og 34.

Ønsker du at spare yderligere, kan du gøre op med dig selv, hvor vigtigt afrejsetidspunktet er:

“Der kan være forskel på priserne og dermed penge at spare, hvis du rejser skævt i forhold til den etablerede efterårsferie”, påpeger Lars Thykier, der er administrerende direktør for Danmarks Rejsebureau Forening, og fortsætter:

“Så i stedet for at rejse fra lørdag til lørdag kunne du kigge på eksempelvis torsdag til torsdag. Blot nogle få dage kan give ret store prisændringer.”

Anbefalet til dig