Pensionist sparede 4000 kroner ved at slukke for dyrt apparat: Skurken stod i kælderen

Af: Per Broch

|

27/01/2024

Foto: Shutterstock
Der kan være mange penge at spare ved at sørge for, at de strømslugende apparater i hjemmet ikke står og bruger løs af den dyre strøm. Det erfarede Melinda, da hun opdagede et apparat i kælderen, der stod og brugte penge.

Mest læste i dag

En kvinde siger, at hun er "lettet" efter hun har skåret ned på sine årlige energiregninger med næsten 4000 kroner.

Det skriver Mirror.

Hun opdagede nemlig, at affugteren i hendes kælder var dyr at have stående dernede og bruge løs af strømmen.

Melinda Gaunt, 64, havde ingen anelse om, hvor meget det dyre apparat satte hende tilbage økonomisk hvert eneste år, indtil hun begyndte at lede efter måder at nedbringe sine regninger tilbage i maj.

Bekymret over de mange rapporter om stigende leveomkostninger, stødte Melinda og hendes mand David på et opslag på et lokalsamfunds Facebookside, der advarede om, at affugtere rangerede blandt en række husholdningsapparater, der kunne øge husholdningens el-regning med rigtig mange penge.

For at finde ud af præcis, hvor meget deres kostede dem, investerede parret i et smart stik, der måler energiforbruget på de enkelte apparater.

'Vi er chokerede'

Melinda og David satte det nye stik i og lod det være i mere end en uge. Og de var chokerede over at opdage, hvor dyr deres affugter egentligt var.

Den kostede dem nemlig over 4000 kroner om året.

Melinda fortalte:

"Vi var begge ret chokerede over, hvor meget det kostede os. Vi har et kælderrum, som hele tiden lugtede muggent, så vi købte en affugter. Den har kørt konstant hele tiden for mere end tre år - men jeg har bare aldrig tænkt på omkostningerne ved det."

Advarer andre

Den pensionerede bedstemor til tre har siden slukket for affugteren, og vil nu kun køre den, når det er nødvendigt.

Det var aldrig faldet hende ind hende at slukke for det før, og hun siger, at de nu begge er tilfredse over de besparelser, de laver.

Melinda advarede andre, der kunne være i en lignende situation:

"Tjek dine apparater, for hvis du lader noget stå tændt hele tiden eller på standby, bruger det stadig mange penge i løbet af året - et par kroner om dagen lægger sig snart sammen."

Anbefalet til dig