Politiker melder ud: Fjern afgifter på el og brændstof

30/05/2022

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Rigtig mange danskere har vanskeligt ved at betale el- og brændstofregningen som følge af de stigende priser. Derfor mener Lars Boje Mathiesen, at man bør fjerne afgifterne på dem.

Mest læste i dag

Efter den russisk invasion af Ukraine, er der skyllet en stor bølge af prisstigninger ind over Danmark. Blandt andet er det blevet markant dyrere at have lyset tændt samt fylde brændstof i bilen.

Af denne grund er der rigtig mange danskere, der har svært ved at finde pengene til at betale deres el- og brændstofregninger.

Det har fået Nye Borgerlige-politiker Lars Boje Mathiesen til at melde ud, at han mener, at man bør fjerne afgiften på både el, diesel og benzin. Dermed vil det nemlig blive betydeligt billigere for den almene person.

"Fjern afgiften på el, diesel og benzin. Jeg ved godt at EU-forsvarsforbehold afstemningen fylder meget, men Regeringen og folketinget burde godt kunne magte at fokusere på andet også," skriver han på Facebook.

Herefter skriver han, at han har fokus på de massivt stigende priser på blandt andet brændstof og el. Ligeledes skriver han, at det virker til, at Christiansborg har lukket sig inde, og at de ikke selv rammes af prisstigningerne.

"Min fokus er ihvertfald på de massiv stigende priser på de ting, som er helt nødvendige for at få en hverdag til at hænge sammen for folk. Det er som om Christiansborg har lukket sig inde en kubbel, hvor man jo lever godt og hvor disse ting ikke rammer. Dem man snakker med, ofte fra medierne, turnerer rundt i samme kubbel, så der kan man så bekræfte hinanden," fortsætter han.

Boje Mathiesen skriver også, at han ofte får kritik for at bruge tid på de sociale medier. Han gør det dog klart, at han gør det, fordi han kan tale med de borgere, der ikke selv har mulighed for at følge med i, hvad der siges og gøres på Christiansborg.

I forlængelse af dette lyder det fra Nye Borgerlige-politikeren, at han via de sociale medier har fået indblik i, at danskerne får sværere og sværere ved at betale sine regning, og at der skal gøres noget.

"Fra politisk side, så taler man om checks og tilskud. Men tænk lige over det. Vi lever i et land, hvor politikerne har pålagt borgerne så høje skatter og afgifter, at borgerne har behov for tilskud for at kunne betale dem. Det er jo vanvittigt," skriver han.

Til slut skriver han, at han mener, at både skatte og afgifter skal sænkes, så danskerne får lettere ved at betale sine regninger – og han ser gerne, at det bliver gjort permanent.

"Derfor siger jeg: Sænk nu de skatter og afgifter. I min verden gerne for bestandigt. Men i det mindste, så følg dog de andre lande, som sænker dem midlertidigt. Sæt i gang," runder han af.

Anbefalet til dig