Sluk for dine el-apparater: I aften går strømprisen amok

07/2/23 10:55

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Vi skal mere end to uger tilbage for at se så høje elpriser.

Uge 6 er skudt i gang, men efter en billig søndag har hverdagen også ramt elpriserne.

For hvor søndagens priser toppede med en kW time-pris vest for Storebælt på 1,42 kroner og øst for Storbælt på 1,47 kroner ser det noget dyrere ud i dag, mandag d. 6. februar.

To gange i løbet af døgnet kommer vi op over 2 kroner per kW time i flere timer, og den første gang var i morges mellem kl. 7 og 10, hvor strømmen kostede 2,02 og 2,14 kroner per kW time alt efter tidspunktet.

Dyr mandag aften

Næste gang, man skal være opmærksom på ikke at bruge for meget strøm, er fra kl. 17 til 20, hvor strømmen igen er over den ubehagelige grænse. Her starter vi med 2 kroner per kW time, inden vi ryger op på 2,14 kroner igen og så endelig kommer ned på 2,06 kroner.

Efterfølgende daler prisen en anelse, og vi slutter af med 1,58 kroner per kW time fra kl. 23 og frem til midnat.

Tirsdag d. 7. februar bliver det imidlertid endnu dyrere, i hvert fald hen mod aften.

Højeste priser i 2 uger

Nattens priser holder sig lige i underkanden af 1,50 kroner per kW time, inden den tager en stejl stigning op til 2,14 kroner mellem kl. 8 og 9 om morgenen.

I løbet af middag ser det mere tilforladeligt ud med priser helt ned til 1,30 kroner per kW time, men fra kl. 17 går det for alvor galt.

Har buldrer prisen nemlig i vejret og vil holde sig over 2 kroner helt frem til kl. 21. Den dyreste time bliver mellem kl. 18 og 19 med 2,43 kroner per kW time, hvilket er den højeste pris siden d. 24. januar.

Døgnet slutter af med 1,67 kroner per kW time, så det er noget bedre, men ikke ligefrem billigt.

Husk at medregne nettariffer

Ved at bruge pilen til højre for datoen i grafen herunder, kan du se udviklingen i priser time for time tirsdag d. 7. februar.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk. Priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Vær opmærksom på, at grafen ikke medregner omkostninger til netselskabet, da de varierer alt efter ens selskab og adresse samt tidspunkt på døgnet.