SMS lån: De vigtigste kriterier

21/01/2020

Kasper

Overvejelserne, der skal gøres, inden man som forbruger beslutter sig for at tegne et sms lån, er mange.

Mest læste i dag

Sponsoreret indhold

Markedet er stort og kravene fra forbrugerne til de forskellige udbydere stiger i takt med udbuddet. Men der er også krav fra udbyderne til forbrugerne.

Herunder opstilles forskellige kriterier, som lånetageren skal leve op til for at blive godkendt til at optage et sms lån. Der er nemlig store forskelle på, om man går til sin bank eller sætter sig til tasterne for at ansøge om et sms lån.

Kriterier for at ansøge online

Online firmaer stiller forskellige krav til låneren, og alligevel er der flere af de samme kriterier, der går igen. Et gennemgående krav til lånetageren, som er standard hos alle udbydere på det online marked, er at man ikke må stå registreret i RKI, og at man skal være dansk statsborger.

Der er også krav til lånetagerens alder, og det er meget forskelligt fra firma til firma, om man skal være 18, 20 eller 23 år for at ansøge om sms lån. Alderskravet hos den enkelte udbyder vil være med til at bestemme, hvor mange lånemuligheder man har.

Online udbydere stiller også kriterier op for lånerens indkomstniveau. Det er ikke alle firmaer, der her et indkomstminimum, og det er også muligt nogen steder, at låne når man enten modtager pension, SU eller lignende. 

Men typisk er det, at jo større indkomst lånetageren kan dokumentere, dets nemmere er det at optage sms lån. På denne måde har indkomsten stor betydning for, om man bliver godkendt, og på hvilken rente man får tilbudt. 

Læs mere om fordele og ulemper her: www.forbrugslån.net/lan/sms/.

Kriterier for lån i banken

Vælger man at ansøge om et sms lån, vil banken vurdere lånetagerens økonomi, og banken vil stille krav til en sund økonomi hos kunden. 

Banken vil også stille krav om en form for personlig kontakt med kunden, enten et fysisk møde eller en telefonsamtale afhængig af hvor godt banken kender kunden. Besøg i banken er ikke et krav de fleste steder, og det vil føre til længere ventetid.

I banken kommer låneren ikke uden om at oplyse, hvad man har tænkt sig at bruge pengene til. Skal der lånes et større beløb, vil banken typisk yderligere stille krav om at kunden stiller en sikkerhed for lånet, og at banken således har pant i kundens øvrige værdier.

Hvad er nemmest – bank- eller onlinelån?

Ved en online ansøgning om et sms lån går det rigtig hurtigt. De fleste firmaer tilbyder, at svaret på ansøgningen kommer samme dag, og ofte svarer de inden for et par timer. Ligeledes er det hurtigt at underskrive med digital signatur og pengene overføres normalt inden 48 timer.

Når lånet optages i banken, vil denne som regel vurdere, hvad pengene skal bruges til, og om det er en god ide. Denne vurdering undgår låneren fuldstændig ved et online lån, hvilket også er med til at gøre det nemmere og hurtigere at låne online.

Meget taler for, at det både er nemmere og hurtigere at optage et sms lån fremfor at optage et normalt forbrugslån i banken. På den anden side kan lånet ende med at blive meget dyrere for forbrugeren når man vælger sms-finansiering.

Andre oplysninger

I Norge er det ikke længere muligt at ansøge om sms-lån, fordi alle ansøgninger kræver underskrift med Nem-ID, kendt som BankID i Norge. 

Det er dog stadig muligt at ansøge online med en mobiltelefon, siger https://www.forbrukslån.no/sms-lån. I Norge er kreditgrænserne noget højere. Nordmenn kan ansøge om finansiering op til 500.000 kroner. I Danmark er dette antal normalt begrænset til 400.000 kroner.

Anbefalet til dig