Spar penge: Derfor skal du vaske op om natten

Af: Ida Hansson

|

22/06/2022

Penge
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er virkelig penge at spare, hvis du kører din opvaskemaskine om natten.

Mest læste i dag

Hvornår kører du typisk din opvaskemaskine?

En simpel beslutning som hvornår du skal køre din opvaskemaskine, kan faktisk have en stor effekt på din energiregning over tid.

Her er grunden: De fleste energiselskaber opkræver højere takster for energi, der bruges i myldretiden – generelt om eftermiddagen om sommeren og aftenen om vinteren.

Hvilket betyder, at du kan sænke din energiregning ved at tjekke dit energiselskabs specifikke spidsbelastningstider og vente med at køre din opvaskemaskine på et andet tidspunkt af dagen.

Plus, det samme vil gælde for andre husholdningsapparater som vaskemaskinen og tørretumbleren - en chance for at du kan spare endnu flere penge. Det skriver Myrecipes.

De nærmere specifikationer for spidsbelastningstider og forskellene i pris pr. kilowatt-time (kWh) vil variere efter energiselskab og lokation. Start med dit energiselskabs hjemmeside og finde den nødvendige information.

Hvornår er så det bedste tidspunkt at køre din opvaskemaskine?

Myldretiden vil naturligvis variere efter område og årstid. Men som en tommelfingerregel er den billigste tid at køre opvaskemaskinen om natten, hvor lys og fjernsyn generelt er slukket, og nettet ikke er i høj kurs.

Af brandsikkerhedsmæssige årsager må du kun køre apparater som opvaskemaskiner, mens du er hjemme, og forsøge at undgå at køre dem, når du sover.

Hvis du ikke er en natteravn, så overvej at køre maskinen tidligt om morgenen, inden du går på arbejde, for stadig at få omkostningsbesparelserne.

Anbefalet til dig