Spar penge på dine lån ved hjælp af refinansiering

11/02/2020

Kasper

Ved hjælp af refinansiering kan du reducere dine månedlige låneomkostninger og betale tilbage din gæld hurtigere.

Mest læste i dag

Sponsoreret indhold

Her forklarer vi, hvordan det fungerer.

Bed banken om hjælp

Lad vær med, at sætte dig i endnu mere forbrugsgæld, fordi der simpelthen er noget, du ikke kan leve uden. Husk på, at overskrider man sit budget blot en enkelt måned, kan det have en rigtig træls effekt på alle de kommende måneder. Tænk fremad. 

Den dårligste løsning mod, at få nedsat sin gæld er, at blive ved med at bruge mange penge. Nogle lån er meget dyre og bærer en heftig ÅOP.

Ansøg i stedet om refinansiering. Forklar banken, hvilke lån du skylder og og bede om hjælp til at slette gælden med refinansiering.

Vær ikke bange for at søge hjælp 

Der kan være flere grunde til, at man havner i en svær finansiel situation hvor man har brug for refinansiering. Folk bliver ramt af sygdom, konkurser, skilsmisser osv. 

Derfor er det ingen skam, at ansøge om refinansiering af lån. Her er en gældsrådgivning nogen gange svaret. En professionel rådgiver, der har sat sig ind i den givne situation, kan hjælpe ved at fortælle om, hvilke muligheder der er, for at få nedsat gælden. 

Hvis ikke det er en bank/gældsrådgiver, man spørger til råds, så kan det være en ven eller et familiemedlem, der blot hjælper med at lave en plan, som kan få dig ud af krisen.

Det er vigtigt ikke at lukke øjnene for problemerne. Når man har nået et punkt, hvor man har udskudt noget, fordi man frygter resultatet, er det smart at tage handling. Gør det ved at have styr på din gæld samt konti – hvor meget man bruger, hvor høj indkomsten er osv. 

Kontakt dine kreditorer

Vær ikke bange for at tage fat på kreditorerne, der har med gælden at gøre. Hvis man er heldig, kan der laves en bedre løsning i forhold til afbetaling, ligesom det kan lykkes, at få en lavere rente. 

Låneudbyderne vil ofte se det som et positivt samt ansvarligt træk, at man viser interesse for, at få nedsat sin gæld. Så der er hjælp at hente ved at ringe og forklare om sin betalingsproblemer eller lignende. At gøre dette i kombination med refinansiering kan spare en masse penge.

Hvor mange penge kan du spare? Svaret afhænger af din økonomiske situation. Du kan læse mere om, hvad refinansiering betyder på refinansiere.net.

Ikke let at ændre vaner

Det er en vanesag, at skulle ændre de forbrugsvaner, man har. Som menneske har man en masse rutiner, og det er ikke sikkert, man overhovedet bemærker dem. 

Det kan være, at man køber lidt tøj, hver gang man er ked af det, for at muntre sig selv op. Det er et hurtigt fix, der ikke hjælper i den lange ende, hvis man sidder i en økonomisk klemme. 

Som med alle andre vaner, vil det her være en rigtig god idé, ikke at lade sig styre af følelserne og sætte nogle grundregler op. Et eksempel kan være, at der SKAL gå to døgn, før man køber trøjen. Så kan det være, at man kan tænke det lidt mere igennem. 

Lav en aftale med familie og venner om ikke, man f. eks kan give hinanden billigere gaver til fødselsdag/jul. Dertil kan man købe de billigste varer eller tilbudsvarer, når man handler ind. 

Undgå at låne penge til venner og familie

Sørg for ikke at låne penge ud, for det kan blot gøre situationen endnu værre. Specielt hvis der er tale om et familiemedlem eller ven, der ikke kan betale pengene tilbage. Prøv i stedet at se, om der kunne være andre måder, man kan hjælpe på.

Det samme gælder, hvis man lige pludselig står i en situation, hvor man er kommet til nogle ekstra penge. Her kan et være fristende, hvis man har siddet stramt i det, at bruge pengene på forbrug, i stedet for at nedbetale gælden. Når banken har godkendt sin ansøgning om refinansiering, skal du også bruge de penge, du sparer til at tilbagebetale dine lån

Men det gør ikke situationen bedre, at man så snart der går penge ind på kontoen, bruger dem på luksusvarer, hvis man reelt set ikke har råd. Overvej, at det i sidste ende giver mere frihed, at forhøre sig hos låneudbyderen i forhold til indfrielse af lånet. Det kan også være, at det ville være en smart idé at lægge de penge til side.

Tænk organiseret og langsigtet

Så tænk organiseret, langsigtet og lav en ændring på de vaner, der gør økonomien værre. Erkend den situation, man er i, for det gør det en hel del nemmere. Der er mange i samme situation, så selvom det føles, som om man er alene, er det ikke tilfældet. 

Til sidst – i forhold til at spare, hvor det er muligt – bør man overveje, om der er nogle ting man har, der kan sælges. Det kan jo være at et overforbrug er grunden til, at man sidder i en finansiel klemme. Det kan være alt fra en bil til et ekstra TV. 

Måske har man så mange ting, at en bod ved et loppemarked vil være en god idé til, at få tjent nogle penge ind. Men husk nu ikke at bruge penge på ferier eller renovering – betal hellere noget af gælden af.


 

Anbefalet til dig