Supermarkedsansat afslører skjult trick: Sådan sparer du op til 90 procent på indkøbsturen

17/09/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
En ansat bryder tavsheden, og fortæller hvordan du kan snyde systemet

Mest læste i dag

Den 48-årige Al Baker fra Aldershot i Hampshire har trukket overskrifter, efter at have delt, hvordan han har sparet en stor sum penge, ved at gå på jagt efter gule klistermærker, når han har købt ind.

Det begyndte han at gøre, efter at en gæld på ca. 2,6 millioner kroner havde tvunget ham ud i en konkurs. Da han begyndte at jagte de gule klistermærker, formåede han at spare mere end 87.000 kr. på to år.

Nu har Al Baker, der arbejder i et supermarked, valgt at dele ud af sine hemmeligheder. Det skriver Metro.

En af de letteste måder at spare penge på for Al, har været at identificere, hvornår man kunne købe produkter til nedsat pris – og især dem, der er sat markant ned med gule klistermærker.

Timing er alt

Ifølge Al er det vigtigt at ankomme tidligt til supermarkedet. Han anbefaler desuden også, at man befinder sig i nærheden af supermarkedet, når tilbuddene bliver bragt frem.

"Lørdag aften plejer at være den bedste aften for det store antal prisnedsættelser, og mandag aften er normalt den roligste aften i forhold til antallet af mennesker i butikken, så det er et glimrende tidspunkt at kigge forbi," siger han.

Det er bedst at undgå fredage, da supermarkeder er fyldt med folk, der er på indkøb, og som gerne vil have fyldt op til weekenden.

Få hjælp

Al fortæller også, at det kan være en fordel at være to personer i supermarkedet, så man kan dele sig op.

"Tag nogen med dig, hvis du kan, så I kan dele jer op og være to steder på én gang, da du ofte kan opleve, at rabatter bliver placeret i separate områder af butikken på samme tid, og på denne måde, har du større chance for at få fat i noget fra mere end en afdeling," siger han.

Beskyt dine indkøb

Du tror måske ikke, at der er behov for at være på vagt i et supermarked, men der er stor konkurrence om de bedste tilbud. Derfor anbefaler Al, at du holder øje med dine varer.

"Hav altid din kurv eller vogn med dig," lyder det fra ham.

"Desværre har jeg set nogen tage varer med gule klistermærker ud af en anden persons vogn, da de ikke kiggede."

Vær ikke grådig

Til trods for, at du skal være hurtig, så er det vigtigt, at du ikke grådig, selvom de mange tilbud kan være fristende.

"Tag kun det, du har brug for! Jeg ved godt, at det kan være fristende at få fat i masser af varer - især hvis der er et overskydende lager af én bestemt vare. Men hvis du ikke skal bruge det hele, så lad det være til andre," siger han.

"Dette holder også din regning i den lave ende, og betyder, at du ikke ligger inde med en masses varer, der kan blive for gamle, før du får dem brugt."

Vær smart

Vær opmærksom på, hvilke varer, du har brug for, hvilke, der kan holde udgifterne ned de, og om du har plads til at opbevare det derhjemme.

"De fleste grøntsager, kød, færdigretter, brød og endda mejeriprodukter såsom smør og ost kan fryses, så det er værd at huske, når man ser på prisnedsættelserne," lyder det.

"Husk, at større ting som f.eks. kød eller store pakker mad altid kan skæres/opdeles i mindre mængder, og optager derfor potentielt mindre plads, men giver dig også mulighed for at bruge indkøbet til flere måltider, i stedet for kun et enkelt måltid. Invester i en forsyning af fryseposer."

Al anbefaler også, at du altid kigger i dit køleskab og din fryser, før du tager en tur i supermarkedet, så du kan spare dig selv for besværet med at skulle finde plads, når du kommer hjem.

Anbefalet til dig