Tjek din konto nu: Så mange milliarder skal danskerne have tilbage

Af: Ida Hansson

|

14/04/2023

Penge
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Så er dagen endelig kommet.

Lige nu læser andre også

Hvis du er blandt de 3.8 millioner danskere, der har betalt for meget i Skat, så skal du helt sikkert glæde dig til at tage et kig på din bankkonto.

Det er nemlig i dag den 14. april, at Skattestyrelsen sender penge til de mange danskere, der måtte have betalt for meget Skat i løbet af 2022.

Ifølge Skat er der tale om små 3.8 millioner danskere, der skal have penge tilbage, og sammenlagt skal de have hele 25 milliarder tilbage. Det er altså noget af en sum, og en mindre del af denne vil være at finde på din konto allerede fra morgenstunden.

Der er nemlig stor sandsynlighed for, at når du har læst denne artikel og efterfølgende klikket ind og tjekket din bankkonto, at du vil opdage, at der er flere penge på den, end der var i går.

Derfor har du ikke modtaget dine penge

Langt de fleste danskere der skal have penge tilbage i Skat, vil få dem udbetalt i dag. 

Det er dog ikke alle, der vil se pengene figurere på deres bankkonti.

Skattestyrelsen kan finde på at holde nogle af dine penge tilbage, hvis du enten driver en virksomhed, som er bundet op på din egen private økonomi eller hvis du har gæld til det offentlige.

Hvis sidstnævnte er tilfældet, vil Skat typisk sende pengene videre til gældsstyrelsen, så de kan håndtere den gæld du måtte have, og hvis der er penge tilbage, vil de derefter blive udbetalt til din Nem-konto.

Hvis du hverken har gæld til det offentlige eller driver en virksomhed, så bør du kontakte Skattestyrelsen for at finde ud af, hvorfor du ikke har fået dine penge.

Anbefalet til dig