Alex Vanopslagh i nye problemer: Kan ende med at koste ham dyrt

Politik
Foto: Pressefoto/Liberal Alliance
Foto: Pressefoto/Liberal Alliance
Politisk leder for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, kan ende med en stor regning i forbindelse med den omtalte boligsag.

Lige nu læser andre også

Alex Vanopslaghs boligsag er endnu ikke helt lukket. Det er blevet besluttet i Folketingets øverste myndighed, Præsidiet, at sagen skal genoptages.

Det bekræfter Folketingets administration over for Ekstra Bladet.

"Ifølge formanden kommer sagen under alle omstændigheder på dagsordenen," fortæller Folketingets presseansvarlige, Claus Brask, til Ekstra Bladet.

Han oplyser også, at sagen vil være en del af dagsordenen for det første møde i Præsidiet efter sommerferien. Dette møde kommer til at finde sted den 18. til 19. september.

Beslutningen om at genoptage boligsagen, som ellers var blevet lukket, kommer i kølvandet på nye afsløringer fra Ekstra Bladet.

I sidste uge kunne avisen berette, at flere skatteeksperter mener, at Alex Vanopslag risikerer at få et stort skattesmæk som følge af den uretmæssig brug af en folketingslejlighed.

Det samme er gældende for andre politikere, der har brugt deres folketingslejlighed uretmæssigt. Dette omfatter Simon Kollerup, Tanja Larsson og potentielt andre folketingsmedlemmer.

Vurderingen fra eksperterne kommer på baggrund af et svar fra Skattestyrelsen. I dette svar fremgår det, at folketingsmedlemmer ikke vil kunne skattefritages, hvis de uretmæssigt er blevet tildelt en bolig.

Ikke nok med, at der er en stor risiko for et skattesmæk, så stopper det ikke her for. Information har nemlig kunnet berette, at Alex Vanopslaghs boligsag også er havnet hos politiet, hvor den på nuværende tidspunkt bliver efterforsket.

Sagen bliver genåbnet

Tidligere har Præsidiet drøftet Vanopslaghs boligsag. Det skete, da det blev vurderet, at han havde sparet omkring 290.000 kroner i husleje, fordi han i en periode på 29 måneder havde boet uretmæssigt i sin folketingslejlighed.

Flere jurister vurderede i denne forbindelse, at han ville være blevet pålagt at betale pengene tilbage, hvis der havde været tale om en kommunal sag.

Desuden er der flere jurister, der har peget på, at der er årsag til at efterforske sagen yderligere. Det skyldes, at der blevet peget på, at det har 'været et forsæt til unddragelse'.

Alligevel valgte Præsidiet at lukke sagen i marts, da de mente, at Simon Kollerups (S) boligsag fra 2015 dannede præcedens for praksis. Dengang betalte Kollerup 30.000 kroner tilbage, hvilket Vanopslagh allerede havde gjort.

Anbefalet til dig