Alex Vanopslagh langer ud: Endnu en fadæse til samlingen

Foto: Pressefoto/Liberal Alliance
Foto: Pressefoto/Liberal Alliance
Liberal Alliance-formand Alex Vanopslagh lægger ikke skjul på, at han er utilfreds med den forrige regerings håndtering.

Mest læste i dag

I et Facebook-opslag, der er skrevet på baggrund af en historie, der er bragt i TV 2, langer Alex Vanopslagh ud efter den forrige socialdemokratiske regering.

Historien handler om, at den aftale, som regeringen indgik, der gav danskerne mulighed for at udskyde dele af sin el-regning, har vist sig at være en meget begrænset succes.

Vanopslagh skriver, at processen kommer til at koste den danske stat over en halv milliard kroner at administrere frem mod 2030.

Til gengæld forventede partierne bag aftalen, at den nye ordning ville blive hyppigt anvendt af danskerne. Forventningen lød på, at der vil blive lånt op mod 45 milliarder kroner.

Ifølge Vanopslagh har det vist sig, at der er blevet kalkuleret markant forkert.

"Nu viser det sig så, at borgerne og virksomhederne kun har søgt om 0,2% af det forventede beløb. 0,2 %. Altså 85 mio. kroner," skriver han, og fortsætter:

"Det vil sige, at staten nu bruger over en halv milliard kr. på at administrere en ordning, hvor der hidtil er lånt 85 mio. kr. ud – og hvor der skal ske noget nær det ufattelige, før ordningen nogensinde kommer til at give mening."

Han skriver også, at man i 'socialdemokratisk forhippelse på at virke handlekraftig' er endt ud med en løsning, som bankerne i stedet kunne have stået for.

Liberal Alliance-lederen mener, at det er 'symptomatisk' for, hvad der sker med statslige løsninger, men også for scenarier, hvor politikerne er overbevist om, at de skal løse alle samfundets problemer.

Han benytter også muligheden for at sende endnu en stikpille i retning af den forrige regering - denne gang for deres varmecheck.

"Vi burde have lært det efterhånden ovenpå fadæsen med 'målrettede' varmecheck til kernevælgerne, der endte med at blive udbetalt til alt fra borgmestre til kollegiebeboere i årets varmeste måned," skriver han.

Til slut understreger han, at man mener, at der er kommet endnu en 'fadæse til samlingen'. Samtidig fortæller han, at han har et klart ønske for 2023.

"Nu har vi endnu en fadæse til samlingen - og mit ønske for 2023 er ganske enkelt: Hvis I vil hjælpe folk i disse inflationstider, så lad nu være med at skabe nye, skøre ordninger og checks," skriver Vanopslagh, og runder af:

"Sænk skatter og afgifter - så har folk endnu bedre mulighed for at tage ansvar for at få deres økonomi til at hænge sammen."

Anbefalet til dig