Angreb med fyrværkeri skal straffes

06/01/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

Foto: Steen Brogaard
Hen over jul og nytår blev brandfolk og politi gentagne gange udsat for angreb med fyrværkeri. Utilpassede unge – særligt i hovedstadsområdet - fornøjede sig med at sende krudt i hovedet på mennesker, der varetager et beundringsværdigt arbejde for at passe på alle os andre.

Mest læste i dag

Af MF Peter Skaarup. Retsordfører for Dansk Folkeparti.

Derfor er det også fuldstændig utilgiveligt, at politi og brandfolk ikke kan få lov at udføre deres arbejde, uden at deres liv og helbred bringes i fare.

Statsminister Mette Frederiksen har flere gange fordømt de unges opførsel, men vi har ikke set nogen reel handling fra statsministerens side. Det ærgrer mig. Situationen er dybt alvorlig, og vi må ikke bare lade disse utilpassede unge slippe med en løftet pegefinger.

Vi må sætte hårdt mod hårdt. Vi må begrænse den periode, hvor det er tilladt at affyre fyrværkeri, og vi må skærpe straffen på området.

De unges opførsel er helt igennem kritisabel, og som samfund kan vi ikke acceptere, at vores beredskab udsættes for fare. Det skal stoppes, og regeringen bør ikke lade dette problem passere, blot fordi nytåret og krudtsæsonen er overstået.  

 

 

Anbefalet til dig