Chokerende højdespringer: Er nu Danmarks 2. største parti

Af: Mie M.B

|

22/01/2024

Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix
Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix
Seneste tilføjelse af kendt politiker har boostet tallet hos partiet

Mest læste i dag

Liberal Alliance sætter ny rekord og markerer sig som det næststørste parti i Folketinget ifølge en måling foretaget af Voxmeter mandag.

Partiet har opnået 13,6 procent, en stigning på 0,4 procentpoint i forhold til deres tidligere rekord i midten af oktober 2023. Med en statistisk usikkerhed på 2,1 procentpoint estimeres Liberal Alliance at stå til mellem 11,5 og 15,7 procent af stemmerne ved et valg i øjeblikket. Det skriver B.T.

Liberal Alliance overhaler dermed SF, der med deres 13 procent står til at blive det tredje største parti ifølge målingen.

Partiets popularitet er vokset kontinuerligt siden starten af september 2022, hvor det blev målt til 3,4 procent. Ved folketingsvalget i november samme år opnåede Liberal Alliance 7,9 procent af stemmerne og sikrede sig 14 mandater.

Partiet oplevede yderligere vækst sidste uge, da Pernille Vermund, stifter og tidligere formand for Nye Borgerlige, meldte sig ind i Liberal Alliance.

Målingen, der er baseret på svar fra 1069 udvalgte vælgere indsamlet i løbet af den forgangne uge, udelukker Nye Borgerlige, som i øjeblikket ikke er opstillingsberettiget til Folketinget.

De røde blokpartier står til 51,6 procent af stemmerne og 91 mandater, hvilket indikerer, at de nu alene kan danne et parlamentarisk flertal. Regeringspartierne, samlet set, er målt til 38,8 procent, hvilket repræsenterer et fald på 1,4 procentpoint siden målingen den 15. januar. Socialdemokratiet, med 22,7 procent og 40 mandater, står for den største tilbagegang blandt de tre regeringspartier, sammenlignet med valget, hvor partiet opnåede 27,5 procent af stemmerne og 50 mandater.

Anbefalet til dig