Chokmåling: Alternativet på vej ud

09/02/2020

Henrik Rothenbücher

Foto: Alternativet Presse
Der er ikke just kommet mere opbakning til Folketingspartiet, Alternativet, efter at de præsenterede Josephine Fock som ny leder. I øjeblikket peger alt på, at Alternativet ikke ville være en del af Folketinget, hvis der blev udskrevet valg i dag.

Mest læste i dag

Analyseinstituttet Voxmeter har foretaget en ny måling, og den viser, at Folketingspartiet, Alternativet, er på vej ud.

Partiets leder Uffe Elbæk valgte at trække sig fra posten, og for nyligt stod det klart, at Josephine Fock skulle overtage tjansen.

Ikke nok med at hun skal kæmpe for at få den fulde opbakning i folketingsgruppen, så skal hun også til at kæmpe for, at der overhovedet vil være et ‘Alternativet’ i Folketinget, når der næste gang skal afholdes valg.

Voxmeters måling foretaget for Ritzau i perioden 3. februar til 8. februar viser nemlig, at Josephine Fock og co. ligger under de 2.0 procent, som det kræver for at blive valgt ind.

Voxmeter adspurgte i alt 1048 personer, og kun 1.9 % af disse svarede, at de ville stemme på Alternativet, hvis der var valg i morgen.

Lidt usikkerhed

Den eneste trøst der er til Alternativet, er, at der statistisk er en usikkerhed på omkring 0.8 %. Dermed kan Alternativet i teorien ligge på omkring 2.7 procent, men der er også en sandsynlighed for, at de ligger på 1.1 procent.

Heldigvis for Alternativet så har de lidt over tre år endnu til at forbedre deres image, medmindre der skulle blive udskrevet valg før tid.

 

Anbefalet til dig