Dansk politiker angriber regeringen: De ændrede epidemiloven og fjernede erhvervsdrivendes ret til erstatning

Politik
Lars Boje Mathiesen angriber regeringen. Foto: Facebook/Privat
Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige er sur. Det gør han opmærksom på i en video, han har uploadet til Facebook i går. Her beskylder han sine kollegaer for at ændre på en lov, der skulle have givet erhvervsdrivende mulighed for erstatning for tab.

Mest læste i dag

Regeringen og flere partier i Folketinget har over de seneste par uger klappet sig selv på ryggen i forhold til de hjælpepakker, som de har skruet sammen til nødlidende erhvervsdrivende.

Nu lyder der dog en heftig kritik fra Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen, der påstår, at alle erhvervsdrivende faktisk havde krav på erstatning for deres tab inden regeringen med hjælp fra flere andre partier, valgte at ændre på epidemilovens paragraf 27. 

Paragraf 27, som tilsyneladende blev ændret en sen nattetime lød ellers:

"Hvis der i forbindelse med de forebyggende foranstaltninger, der iværksættes i medfør af denne lovs kapitel 3 for at hindre udbredelse af smitsomme og andre overførbare sygdomme, påføres nogen tab, har vedkommende krav på erstatning herfor fra det offentlige."

Således mener Lars Boje Mathiesen, at regeringen pynter sig med lånte fjer, idet lovgivningen i første omgang gav erhvervsdrivende ret til erstatning.

Den 12. marts blev indholdet af paragraf 27 i epidemi-loven fjernet. Herefter blev den nu tomme paragraf 27 i stedet ændret til at handle om tvangsopkøb af hoteller, højskoler og privathospitaler, for at have lokaliteter til at isolere corona-smittede. 

Man kan ikke klandre erhvervslivet for manglende forsikringer, når der var lovhjemmel for erstatning

For Lars Boje Mathiesen er ændringen af paragraf 27 en rød klud i ansigtet på ham.

"Det svaret sådan set til, at hvis jeg har en forsikring og kører ind i nogen med min bil, så har jeg ret til at gå hjem og ændre i min forsikring, så jeg ikke er forpligtet til at betale," siger Lars Boje Mathiesen i sin video. 

Ifølge Lars Boje Mathiesen kan man ikke klandre erhvervslivet for ikke at have de rette forsikringer, når der burde have været lovhjemmel for at tabene skulle dækkes af staten. 

Polikeren fra Nye Borgerlige er derfor forarget over, at politikerne retorisk forsøger at skabe en fortælling om, at erhvervsdrivende skal være taknemmelige for hjælpepakkerne, når de selvsamme politikere i virkeligheden har taget røven på dem og ændret en lov, som havde sikret dem erstatningen for de tab, som de måtte lide under coronakrisen. 

"I havde altså krav på erstatning, politikerne fjernede det en sen nattetime," slutter en vred Lars Boje Mathiesen af. 

Nye Borgerlige stillede ændringsforslag til loven

Tidligere har Lars Boje Mathiesen rettet kritik mod de andre partier, som nægtede at skille lovforslaget ad. For Nye Borgerlige var det vigtigt, at man kunne stemme om det sundhedsmæssige og det økonomiske aspekt hver for sig.

"Hvorfor skal et sundhedsudvalg sidde og afgøre erhvervsfaglige problemstillinger i en hastebehandling om at indrette sygehuse og skærme ældre," siger Lars Boje til Nyheder24.dk.

Derfor endte Nye Borgerlige med at stemme for forslaget, selvom de ikke ønskede en ændring af paragraf 27. 

 

 

Anbefalet til dig