DF om coronavirus: Udlændinge skal nægtes indrejse i Danmark

Liselott Blixt vil forbyde udlændinge, der har været i Kina, at rejse ind i Danmark. Foto: Shutterstock
I kølvandet på spredningen af coronavirussen kommer DF med det mest vidtrækkende forslag indtil videre. Udlændinge skal kunne nægtes indrejse i landet.

Mest læste i dag

SAS har allerede indstillet flyvningerne til Kina, men det er ikke ensbetydende med, at alle fly til og fra Kina er indstillet. Allerede i morgen lander der endnu et fly fra Beijing, fordi Air China stadig fragter passagerer mellem den kinesiske hovedstad og den danske ditto. 

Det er klart, at den pulje af mennesker, der lander i lufthavnen i morgen, har en større risiko for at værre smittet med coronavirus end så mange andre, og derfor mener sundhedsordfører fra Dansk Folkeparti, Liselott Blix, at man skal give udlændinge indrejseforbud i 14 dage efter de har befundet sig i Kina. 

"Jeg mener, at vi skal have indrejseforbud og karantæneregler op at stå. Vi er hele tiden to skridt bagefter," siger Liselott Blixt i en debat på P1, hvor hun understreger, at hun taler sig på Dansk Folkepartis vegne.

Lige nu kan alle, der lander i lufthavnen i morgen bevæge sig frit rundt i Danmark uden nogen sanktioner, og der er risikoen, ifølge Liselott Blixt, for stor. 

I debatten på P1 deltog også Radikale Venstres sundhedsordfører, Stinus Lindgren. Han kunne ikke bakke op om det forslag, som Dansk Folkeparti kom med. 

"Jeg ser på, hvad WHO anbefaler, og de anbefaler ikke et indrejseforbud. Eftersom de fremmeste eksperter siger, at det ikke er nødvendigt, så forholder jeg mig til det," sagde Stinus Lindgren, der mener at generelle indrejsningsforbud er helt ude af proportioner.

Coronavirussen har per den 6. februar spredt sig til i alt 24 lande. Samlet set er der 28276 smittede og 565 døde. Indtil videre er der kun ét dødsfald uden for Kina.

 

 

Anbefalet til dig