Efter overraskende nyhed: Nu langer partiformand kraftigt ud efter Jakob Ellemann-Jensen

Politik
Foto: Pressefoto/Venstre
Foto: Pressefoto/Venstre
Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen kan ikke længere kalde sig forsvarsminister, da denne rolle i stedet er overgået til Troels Lund Poulsen.

Lige nu læser andre også

Tidligere tirsdag kom Jakob Ellemann-Jensen med en overraskelse melding. Her meddelte han, at han ikke længere skulle være forsvarsminister.

Denne ministerpost blev han tildelt i forbindelse med dannelsen af den nuværende regering, der består af Venstre, Moderaterne og Socialdemokratiet.

Det har bestemt ikke være lutter lagkage for den 49-årige Venstre-politiker. Hans tid som forsvarsminister har både været præget af sygdom og skandaler, som fortsat hænger over hovedet på ham som en sort sky.

Og nu er det blevet besluttet, at han ikke skal fortsætte som Danmarks forsvarsminister. Dette er dog ikke ensbetydende med, at han helt har frasagt at have en ministerpost.

Derimod er der tale om en mindre rokade, der betyder, at han og partikammeraten Troels Lund Poulsen bytter ministerposter. Fremover kommer Jakob Ellemann-Jensen derfor til at varetage posten som økonomiminister.

Der er delte meninger om, hvorvidt det er en fornuftig løsning. En af dem, der mener, at det bestemt ikke er tilfældet, er Nye Borgerlige-formand Pernille Vermund.

Hun har i et kortfattet opslag på det sociale medie Facebook langet ud efter den nye økonomiminister.

"Bekvemt for Jakob Ellemann-Jensen at skifte ministerpost. Så slipper han for at udtale sig om den betændte våben-sag (Elbit). Endnu en lang næse til folkestyret," lyder det fra Pernille Vermund.

Nye Borgerlige-politikeren lægger derfor ikke skjul på, at hun ikke er tilfreds med beslutningen om, at de to Venstre-politikere har byttet ministerpost.

Til gengæld er der et anderledes syn på sagen at finde hos Danmarks statsminister, Mette Frederiksen. Hun mener, at det er en klog beslutning, og hun står derfor fuldt ud bag den.

"Det er en klog beslutning, som jeg bakker op om. Og regeringen fortsætter i øvrigt sit arbejde," udtalte hun på vej ind til Socialdemokratiets gruppemøde ifølge DR.

Jakob Ellemann-Jensen kommer desuden til at fortsætte sit arbejde som regeringens vicestatsminister og formand for Venstre. Dette har derfor ikke ændret sig, selvom han er overgået fra at være forsvars- til at være økonomiminister.

Anbefalet til dig