Ellemann smider bombe: Dropper krav om advokatvurdering

Politik
Foto: Pressefoto/Venstre
Foto: Pressefoto/Venstre
Jakob Ellemann-Jensen stiller ikke længere krav om, at der udføres en advokatvudering af minksagen.

Mest læste i dag

Søndag meldte Lars Løkke Rasmussen ud, at man i Moderaterne ikke længere ville stille krav om, at der udføres en uvildig advokatvurdering af minksagen.

Nu viser det sig, at han ikke er ene om at mene, at det ikke længere er noget, der skal sættes i gang.

Ifølge Ekstra Bladet har Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen valgt at følge trop. Det betyder, at begge partier har trukket sig fra gruppen af partier, der kræver, at minksagen bliver kulegravet af uvildige advokater.

Det er en beslutning, der er blevet truffet af Jakob Ellemann-Jensen på grund af de forhandlinger, der søndag finder sted på Marienborg.

"Et af de spørgsmål, vi har brugt meget tid på, det er selvfølgelig advokatvurderingen af minksagen," lyder det fra Jakob Ellemann-Jensen ifølge Ekstra Bladet.

Venstre-formanden mener ikke, at det vil være muligt at stable et nyt regeringssamarbejde på benene, såfremt der lægges ud med at udføre en advokatvurdering af Mette Frederiksen og øvrige involverede i minksagen.

"Det er klart, det er noget, hvor vi ikke har set helt ens på tingene. Men vi kan ikke starte et regeringssamarbejde med en advokatvurdering af landets statsminister, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Foran Marienborg blev det af Jakob Ellemann-Jensen gjort klart, at han gik til valg på en blå regering, og at han selv skulle sidde som landets statsminister.

Han fortæller, at han har set i øjnene, at det ikke vil komme til at ske, hvorfor han ikke længere ønsker at støtte op omkring, at der bliver udført en advokatvurdering af minksagen.

Han peger også på, at det for Venstre handler om, at sagen kan blive afsluttet hurtigt, så minkavlerne, der har fået lukket deres forretninger, kan få udbetalt den erstatning, de har til gode.

Ydermere understreger han, det er vigtigt, at det sikres, at en lignende situation ikke kan ske igen.

Anbefalet til dig