Endnu et parti klar til Folketinget: I mål på rekordtid

Mandag udbrød der jubel i dansk parti. Foto: Shutterstock

Nu er de 20.183 vælgererklæringer indsamlet, så partiet kan stille op til Folketinget.

Der er efterhånden mange nystartede partier, der kæmper om at samle vælgeerklæringer nok, så de kan få lov til at stille op ved næste Folketingsvalg. Partiet Fremad, Veganerpartiet og Hard Line. Et parti, der tidligere har siddet i Folketinget, er også i gang med manøvren, og nu ser det ud til, at de er i mål. 

Det fortæller Isabelle Arendt, der er formand for Kristendemokraterne. Arendt overtog formandsstolen efter Stig Grenov. I første omgang blev hun konstituteret formand, da Grenov tog sygeorlov grundet stress, men 13. oktober sidste år blev hun officielt valgt som formand.

På Twitter skriver Isabelle Arendt. 

"Vi har nu nået de krævede 20.183 erklæringer - på rekordtid." 

Læs også

Forhenværende løve sælger hulen: Sætter vild vandkantsvilla til salg

Ikke helt i mål endnu

Nu venter næste skridt for Kristendemokraterne. Det er, at erklæringerne skal godkendes af Social- og Indenrigsministeriet. Det er ikke unormalt at nogle af erklæringerne ikke bliver godkendte, derfor indstiller partiet ikke indsamlingen helt endnu, forklarer formand Isabella Arendt. 

"Vi har dog brug for en lille buffer af erklæringer, da vi ikke kan forvente alle bliver godkendte - derfor indsamler vi lige et par hundrede flere."

Ved det seneste folketingsvalg var Kristendemokraterne tæt på at opnå valg. Partiet kom dog ikke helt i mål dengang. 

Læs også

DMI: Denne uge bliver tør, solrig og med 30 grader

 

 

 

 

Læs også