Flere problemer: Messerschmidt meldt til politiet

21/3/22 17:48

Nicolai Busekist

Foto: Folketinget
Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, er blevet meldt til politiet.

Morten Messerschmidt er et blandt flere medlemmer af Dansk Folkeparti, der er blevet meldt til politiet. Foruden Messerschmidt er partisekretær Jens Vornøe samt fire medlemmer af partiets Hjørring-afdeling blevet politianmeldt.

Bag anmeldelsen står 10 tidligere og nuværende medlemmer af Dansk Folkeparti i Hørring, der beskylder partiledelsen, herunder Morten Messerschmidt og partisekretær Jens Vornøe, for at have ignoreret mistanker om underslæb, mandatsvig eller dokumentfalsk.

Det fortæller Kurt Jensen til DR.

Kurt Jensen er tidligere formand i lokalbestyrelsen i Hjørring i Dansk Folkeparti. Han er ikke længere formand, da lokalbestyrelsen besluttede at lade sig opløse som et led i en protest mod partiets ledelse.

Det er i denne sammenhæng, at der er blevet rettet beskyldninger mod Messerschmidt, da de anklager ham for at acceptere mandatsvig.

Ifølge den tidligere lokalbestyrelses udsagn har Morten Messerschmidt nemlig ignoreret henvendelser fra bekymrede medlemmer, der mener, at penge fra den lokale partikasse er blevet anvendt til at betale for blandt andet private dagligvareindkøb.

En af dem, der står bag politianmeldelse, er Erik Høgh-Sørensen, som sidder i byrådet i Hjørring. Han var også blandt dem, der stillede op mod Messerschmidt, da der skulle vælges en ny formand i Dansk Folkeparti.

I sidste ende var Erik Høgh-Sørensen dog ikke blandt kandidaterne, der skulle stemmes på, da han besluttede at trække sit kandidatur og i stedet pege på Martin Henriksen. Han endte dog med at tabe stort til Messerschmidt, der overtog posten som partiformand i januar.

Det er dog ikke det eneste problem, der ligger på Morten Messerschmidts bor. Han er nemlig også tiltalt i den såkaldte Meld- og Feld-sagen, der vil blive afviklet i Retten i Lyngby over 15 retsdage senere i år.

Oprindeligt faldt der en afgørelse i denne sag i august sidste år, hvor DF-formanden blev idømt en betinget fængselsstraf på seks måneder.

Sagen blev taget op i Østre Landsret, hvor det blev besluttet, at sagen skulle gå om, Det skyldes, at dommeren i sagen kunne opfattes som inhabil, da han var blevet afsløret i en række tilkendegivelser på Facebook om Messerschmidt.