Folketinget raser over Bertel Haarders julesang

28/11/2019

Rikki Tholstrup Jørgensen

Foto: Steen Brogaard
Det der normalt får folketingsmedlemmerne til at trække på smilebåndet, har i år skabt røre på Christiansborg. Bertel Haarder har gjort i nællerne med et forsøg på at være sjov på bekostning af en voldtægtsag. Det siger flere fremtrædende politikere og kommentatorer.

Mest læste i dag

"Det er uværdigt og meget rystende. Det er et lavpunkt i forhold til, hvad jeg har oplevet herinde. Og så kommer det fra det længst siddende folketingsmedlem. Det synes jeg virkelig er rystende," siger Enhedslistens Pernille Skipper til Ekstra Bladet om Bertel Haarders rim til den julesang, som den julesang, som alle folketingets medlemmer har modtaget på mail. 

Det er en juletradition, at der forfattes en julesang og denne sendes til alle ansatte og folkevalgte, og i år har Bertel Haarder altså gjort sig lystig på bekostning af en voldtægtssag i Enhedslisten, der fik meget omtale i sommers. 

Det ottende vers i Haardes julesang refereres til sagen, hvor en mand blev idømt et års fængsel for en voldtægt, der blev begået i den københavnske teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsens seng.

Selv undrer Haarder sig over kritikken.

"Hvis jeg havde vidst, at sidste vers ville blive opfattet, som nogle har gjort det, så ville jeg ikke have skrevet det. Det var ikke min hensigt at støde nogen, – og jeg er ked af, at nogle er blevet såret," siger det mangeårige folketingsmedlem fra Venstre til DR.

Kritik af Bertel Haarder fra flere sider

Det er ikke kun Enhedslistens Pernille Skipper, der er ude med riven. Enslydende fra næsten alle sider af Folketinget udtrykkes der kritik af Haarders dårlige dømmekraft og over, at man ikke skal gøre grin med en voldtægtssag. 

Døm selv, om du mener, at det ottende vers i Folketingets julesang skal udsættes for kritik.

Melodi: Nu har vi altså jul igen

Helt anderledes hetero er Hedeager-drengen:
Én var ej nok, han vill' ha' to med i borgmestersengen!
Han møved' med dem begge, og han pilled' lidt for meget!
Han tro'de, at i Enhedslisten var der fælleseje!
M E N hvorfor skal de vær' så striks'
og hindre Enhedsliste-sex,
lad ham dog få en dejlig heks
med hjem til jul!
 

Anbefalet til dig