Går af: Nu sætter Inger Støjberg ord på sin fremtid

30/12/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Steen Brogaard
Sent tirsdag gik hun af som næstformand for Venstre, nu reagerer hovedpersonen selv.

Mest læste i dag

Tirsdag udspillede sig flere dramaer på samme tid. 

Samtidig med at statsminister Mette Frederiksen (S) indtog podiet på det tv-transmitterede pressemøde, hvor statsministeren offentliggjorde, at Danmarks nedlukning forlænges med yderligere to uger, så satte forretningsudvalget i Venstre sig til bords for at diskutere en højdramatisk sag. 

Den seneste tids gnidninger mellem partiets formand Jakob Ellemann-Jensen (V) og næstformand Inger Støjberg (V) havde inden da nået et foreløbigt højdepunkt, da formanden søndag i Jyllands Posten fortalte, at Venstre støtter en rigsretssag mod Inger Støjberg, såfremt den uvilidge advokatundersøgelse - der er færdig i starten af  januar - peger på, at Støjberg skulle have gjort noget ulovligt. 

Tirsdag var der så indkaldt til møde, hvor det skulle afgøres hvem af de to politkere, som partiet vil satse på i fremtiden. 

Sådan ser fremtiden ud lige nu

Det endte med at være Jakob Ellemann-Jensen, der vandt den armlægning. 

Sidst på aftenen stod det klart, at den tidligere minister og stemmesluger for partiet Inger Støjberg (V) ikke længere er næstforman i  Venstre. Siden har der allerede været spekuleret meget i, hvad den tidligere næstformands fremtid bringer. Både Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har - af kommentatorer og analytikere - været nævnt som partier, der kunne have en interesse i at bringe Inger Støjberg ombord. 

Nu sætter hovedpersonen selv ord på, hvad fremtiden bringer. Det sker i et interview med DR. 

"Jeg skal lige vende skråen," udtaler Inger Støjberg, inden hun fortsætter::

"Jeg skal lige overveje, hvad der nu skal ske - det synes jeg egentlig også er fair nok, fordi det kom som noget af en overraskelse for mig det her. Så jeg skal lige tænke mig om i et stykke tid."

 

 

Anbefalet til dig