Går af: Nu sætter Inger Støjberg ord på sin fremtid

30/12/20 07:30

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Steen Brogaard
Sent tirsdag gik hun af som næstformand for Venstre, nu reagerer hovedpersonen selv.

Tirsdag udspillede sig flere dramaer på samme tid. 

Samtidig med at statsminister Mette Frederiksen (S) indtog podiet på det tv-transmitterede pressemøde, hvor statsministeren offentliggjorde, at Danmarks nedlukning forlænges med yderligere to uger, så satte forretningsudvalget i Venstre sig til bords for at diskutere en højdramatisk sag. 

Den seneste tids gnidninger mellem partiets formand Jakob Ellemann-Jensen (V) og næstformand Inger Støjberg (V) havde inden da nået et foreløbigt højdepunkt, da formanden søndag i Jyllands Posten fortalte, at Venstre støtter en rigsretssag mod Inger Støjberg, såfremt den uvilidge advokatundersøgelse - der er færdig i starten af  januar - peger på, at Støjberg skulle have gjort noget ulovligt. 

Tirsdag var der så indkaldt til møde, hvor det skulle afgøres hvem af de to politkere, som partiet vil satse på i fremtiden. 

Sådan ser fremtiden ud lige nu

Det endte med at være Jakob Ellemann-Jensen, der vandt den armlægning. 

Sidst på aftenen stod det klart, at den tidligere minister og stemmesluger for partiet Inger Støjberg (V) ikke længere er næstforman i  Venstre. Siden har der allerede været spekuleret meget i, hvad den tidligere næstformands fremtid bringer. Både Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har - af kommentatorer og analytikere - været nævnt som partier, der kunne have en interesse i at bringe Inger Støjberg ombord. 

Nu sætter hovedpersonen selv ord på, hvad fremtiden bringer. Det sker i et interview med DR. 

"Jeg skal lige vende skråen," udtaler Inger Støjberg, inden hun fortsætter::

"Jeg skal lige overveje, hvad der nu skal ske - det synes jeg egentlig også er fair nok, fordi det kom som noget af en overraskelse for mig det her. Så jeg skal lige tænke mig om i et stykke tid."