I regeringsgrundlaget blev der Venstre, Socialdemokratiet og Moderaterne lagt op til, at der skulle indføres skattelettelser for omkring fem milliarder kroner.
Nu lyder det, at der er udsigt til større skattelettelser. Ifølge Ekstra Bladet har regeringen endnu ikke lagt sig fast på, hvordan de kommende skattelettelser skal være strikket sammen.
Til gengæld er der udsigt til, at de kommer på et tidspunkt. Tidligere på ugen mødtes Mette Frederiksen, Lars Løkke Rasmussen og Jakob Ellemann-Jensen. Her forsøgte de at indgå en aftale om skattelettelserne, men et forlig kunne ikke opnås.
Alligevel er regeringen positivt stemt overfor, at de nok skal blive enige. Sådan lyder det fra flere kilder, ifølge Ekstra Bladet. Forhandlingerne bliver afholdt som et lede i den kommende 2030-plan.
Angiveligt skulle forhandlingerne primært handle om, at der skal indføres yderligere lettelser af både beskæftigelsesfradraget og formentlig også på aktiebeskatningen.
Dog er der på nuværende tidspunkt ikke lagt op til, at der vil forekomme yderligere lettelser af topskatten. Flere kilder understreger overfor Ekstra Bladet, at forhandlingerne bestemt ikke er færdige, hvorfor der ikke er noget, der kan udelukkes.
Årsagen til, at regeringen er åbne for yderligere skattelettelser er, at Finansministeriet har opjusteret det såkaldte råderum med hele 16 milliarder kroner. Hvad det betyder er, at det er penge, som politikerne kan benytte sig af, uden først at skulle finde besparelser andre steder.
Tidligere har der været meldinger om, at Venstre havde en forventning om at kunne præsentere noget konkret om de kommende skattelettelser op til weekenden.
I og med, at de interne forhandlinger i regeringen om 2030-planen ikke skrider planmæssigt frem, er der ikke nået til et stadie, hvor skattelettelserne er blevet udformet nærmere. Det skriver Ekstra Bladet.
Allerede i sidste uge nikkede både Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen til Venstres ønske om at lempe yderligere på skatten.
I regeringsgrundlaget er der i forvejen blevet afsat fire milliarder kroner til at lette på beskæftigelsesfradraget. Er det noget, som de almindelige lønmodtagere for alvor skal til, så skal der en del flere penge til.
Ud fra den skattelettelse, der er angivet i regeringsgrundlaget, vil en gennemsnitlig enlig lønarbejder få udbetalt 200 kroner mere om måneden. Det har tænketanken Cepos beregnet på vegne af Ekstra Bladet i slutningen af sidste år.