I lørdags havde borgerforslaget fra Bente Dahl Pedersen fra Skive omkring 11.000 underskrifter. Efter omtale på Den Offentlige gik nyheden om borgerforslaget viralt og var den mest delte nyhed i lørdags. Det store fokus på sagen har tiltrukket små 15.000 underskrifter på fem dage. Nu er der mere end 25.000 underskrifter og forslaget er derfor halvt i mål i forhold til at blive behandlet i Folketinget.
Borgerforslaget nåede ud på flere medier, heriblandt Dagens.dk der ligesom Den Offentlige omtalte sagen i løbet af weekenden.
Alle personer med stemmeret til Folketinget kan stille et borgerforlag. Det kræver dog, at minimum tre personer er medstillere af forslaget. Hvis der herefter er 50.000 der støtter forslaget, så kan det blive fremsat som beslutningsforslag i Folketinget og dermed skal Folketingets partier tage stilling til forslagets ordlyd.
Hvis der er 50.000 støtter, vil forslaget overgå til Folketingets administration. Her vil forslaget blive gennemgået og blive overført til Folketingets skabeloner for beslutningsforslag. Folketingets partier skal herefter blive enige om, hvem der fremsætter forslaget overfor Folketinget. Det sker derfor ikke automatisk, at et forslag fremsættes i Folketinget, hvis det opnår 50.000 støtter. Det ernemlig kun medlemmer af Folketinget og ministre, der kan fremsætte beslutningsforslag.
Når forslaget er fremsat overfor Folketinget, skal det behandles på samme måde som alle andre beslutningsforlag.
Man skal dog være opmærksom på, at et beslutningsforslag ikke automatisk bliver til lov. En Folketingsbeslutning er noget, som nogen skal handle i forhold til. Det kan f.eks. være en beslutning om, at der skal fremsættes et lovforslag i Folketinget.
I forhold til den pågældende sag om borgerforslaget om en rigsret til Mette Frederiksen, så er det yderst tvivlsomt, at der kan findes et flertal i Folketinget til at stille Statsministeren for en rigsret.