Inger Støjberg raser: Det er en skandale

Foto: Steen Brogaard/Folketinget
Foto: Steen Brogaard/Folketinget
Inger Støjberg, der i dag er formand for Danmarksdemokraterne, er slet ikke tilfreds. Faktisk mener hun, at det er en skandale.

Mest læste i dag

Flere partier i Folketinget har lagt mærke til særligt én detalje i den omtalte CO2-rapport, som blev præsenteret onsdag. Og det er bestemt ikke dem alle, der er tilfreds med denne detalje.

Der har været et stort fokus på det faktum, at alle tre præsenterede modeller vil resultere i prisstigninger. Det er især på oksekød, at der vil være tale om en markant stigning, som mange danskere vil mærke noget til.

Men det er ikke det eneste, der er værd at have fokus på. Faktisk er der flere, der mener, at det store fokus på prisstigninger har resulteret i et mindre fokus på andre aspekter af rapporten.

Blandt andet har der ikke været nok fokus på det faktum, at der ifølge den såkaldte 'Svarer-rapport' vil forsvinde op mod 8.000 job fra landbruget. Dette vil dog kun være i tilfælde af, at man beslutter at gennemføre den mest drastiske af de tre modeller.

Ifølge B.T. har det fået flere politikere til at reagere med vrede, hvilket omfatter Inger Støjberg, som beskriver det som en skandale. At op mod 8.000 mennesker i Danmark potentielt er nødt til at finde sig et nyt job, er 'tudetosset', lyder det fra formanden for Danmarksdemokraterne.

"Regeringen og Venstre står over for et valg nu: Hvor mange danske landbrug vil man lukke? Det er sort på hvidt i rapporten, og man gennemfører det bevidst," siger hun.

Hun anerkender ganske vist, at de ansatte i landbruget kan omskoles, så de kan passe andre job. Alligevel mener hun ikke, at det er dét, som diskussionen bør handle om.

"Det er en fuldstændig meningsløs diskussion, om en landmand kan blive pædagog i Brønderslev. Spørgsmålet er, om vi vil spise fødevarer, der er produceret i Danmark eller i udlandet," siger hun.

Anbefalet til dig