Inger Støjberg reagerer nu på opsigtsvækkende melding

28/12/20 11:15

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Steen Brogaard
Man siger, at julen har bragt velsignet bud. Det er ikke sikkert, at Inger Støjberg er enig i det i år.

Søndag tonede Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen (V) rent flag.

Det skete i Jyllands-Posten, hvor partiformanden lige ud sagde, at partiet i sidste instans er klar til at støtte en rigsretssag mod partiets næstformand Inger Støjberg (V).

Det sker på baggrund af Instrukskommissionen, der før jul offentliggjorde sin første delberetning, der rejste væsentlig kritik af netop Inger Støjbergs gøren og laden, da hun som minister var involveret i ulovlig adskillelse af visse par, der søgte asyl i Danmark. 

Netop nu er to advokater i gang med at undersøge sagen på foranledning. Deres anbefaling til det videre forløb falder i starten af januar. Allerede nu reagerer Inger Støjberg dog på sin formands melding fra søndagens Jylland-Posten. 

Hovedpersonen reagerer

Nu tager Inger Støjberg til genmæle. Det deler i et opslag på Facebook, hvor folketingsmedlemmet reagerer på Jacob Ellemann-Jensens interview.

"Mange spørger mig i dag om, hvordan jeg ser på, at min egen formand, Jakob Ellemann, på forsiden af Jyllands-Posten i dag ‘inviterer’ mig til at blive stillet for en rigsret i barnebrudssagen," skriver Inger Støjberg.    Støjberg erklærer samtidig, at hun blev meget overrasket, da hun læste interviewet med partiformanden.    "Mit svar kan sådan set skrives meget kort: Jeg er meget overrasket. Jeg vidste ikke, han havde lavet interviewet, og jeg er helt uenig."