Irriteret Lars Løkke om Mette Frederiksen-udtalelse: “Jeg er simpelthen blevet for gammel”

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Det var en småirriteret udenrigsminister, der fik en snak med Berlingske.

Mest læste i dag

Når statsminister Mette Frederiksen (S) taler om, at danskerne bør knokle mere i lyset af de udfordringer, som Ruslands invasion af Ukraine har medført, støder det på både opmærksomhed og modstand.

I den seneste udvikling har Frederiksens opfordring til en øget arbejdsindsats skabt bølger langt ind i regeringens egne rækker, hvor alliancen med Venstre og Moderaterne synes at navigere i uroligt vand.

"Er alle klar over alvoren?" spørger Frederiksen, idet hun åbner op for en diskussion om, at ikke alle måske er indstillet på at forlade deres arbejdsplads klokken 16. Men når udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen fra Moderaterne konfronteres med statsministerens tanker, afslører hans reaktion en tydelig irritation over debattens natur.

"Jeg bliver så træt af den form for debat," udtrykker han til Berlingske, og markerer dermed en tydelig distancering fra en simpel gentagelse af "det, Mette mener, er".

For Løkke handler det ikke om et sort-hvidt spørgsmål om flere arbejdstimer. I stedet tegner han et billede af en nation, der skal "op i gear" for at sikre fortsat vækst og velfærd. Hans vision indebærer, at Danmark skal "kagen vokser" gennem reformer, der booster statskassen og produktiviteten.

Interviewet med Berlingske viser, at Løkke Rasmussen tager afstand fra en simplificering af debatten om arbejdstid.

"Jeg er simpelthen blevet for gammel til at deltage i sådan et teater," siger han, idet han understreger, at fokus bør ligge på reformer fremfor debatten om, hvorvidt danskerne skal tilbringe flere timer på arbejdspladsen.

Løkke påpeger også, at regeringen allerede har taget skridt til at øge danskernes bidrag til samfundet gennem fjernelsen af store bededag og reformer inden for uddannelsessektoren.

"Det er jo også at arbejde mere," konkluderer han, mens han affejer tanken om decideret at hæve den officielle arbejdstid.

Anbefalet til dig