Jakob Ellemann-Jensen med besked til Mette Frederiksen: Du tager fejl

19/11/2022

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Jakob Ellemann-Jensen har sendt en direkte besked til fungerende statsminister Mette Frederiksen om, at hun tager fejl.

Mest læste i dag

Lørdag afholder Venstre landsmøde i Herning, hvor Jakob Ellemann-Jensen har holdt tale for de mange fremmødte, som omfatter både politikere, vælgere og journalister.

I sin tale har han blandt andet sendt en direkte besked til Mette Frederiksen, der efter folketingsvalget den 1. november er blevet indsat som fungerende statsminister i regeringen.

På valgnatten udtalte Mette Frederiksen, er det eneste folkeparti i Danmark, men det er Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen dog ikke enig med hende i.

"Mette Frederiksen, der tager du fejl," siger Ellemann-Jensen med hentydning til, at hendes parti er det eneste folkeparti i Danmark, skriver B.T.

Dette følger han op ved at sige, at Venstre også er et parti, der henvender sig til hele Danmark. Dette korrigerer han dog efterfølgende til, at Venstre er et parti for 'det arbejdende Danmark'.

"Venstre er et parti for hele Danmark. Vi er et parti for hele det arbejdende Danmark," siger Venstre-formanden.

I talen fortæller han også, at han ikke længere afviser, at det kan komme på tale, at man kan danne en bred regering hen over midten.

Til trods for, at han nu er åben over for at danne en sådan regering, betyder det ikke, at det bliver en realitet i nærmeste fremtid. Der er nemlig et godt stykke vej igen.

Han påpeger nemlig, at de ikke er i nærheden af et 'alternativ til Mette Frederiksen som statsminister'.

Samtidig påpeger han også, at der endnu ikke er blevet taget hul på reelle forhandlinger om at danne en ny regering. Indtil videre har møderne på Marienborg kun budt på sonderinger og samtaler.

Fredag udtalte Mette Frederiksen ifølge Ritzau, at der fortsat er lange udsigter til, at man når til enighed om at danne en bred regering.

"Jeg er helt opmærksom på, at der er gået nogle dage, efter valget har været afholdt. Det her er en proces, som vi ikke er vant til. Det er første gang, der seriøst forhandles om en bred regering i mands minde, og derfor kommer det til at tage tid," lød det fra hende.

Anbefalet til dig