Jakob Ellemann-Jensen slår fast: Jeg skal undersøges

31/08/2023

Nicolai Busekist

Foto: Pressefoto/Venstre
Tidligere forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen har slået fast, at hans egen rolle i skandalen også skal undersøges.

Mest læste i dag

Torsdag har Jakob Ellemann-Jensen på et pressemøde i Finansministeriet gjort det klart, at hans egen rolle i sagen om misinformation af Folketinget skal undersøges nærmere.

Dette vil ske i forbindelse med en kommende uvildig advokatundersøgelse, som bliver udført med henblik på at komme til bunds i sagen.

Sagen handler om, at Folketinget blev misinformeret af den tidligere forsvarsminister. Det skete tilbage i januar, hvor han gav Finansudvalget en deadline på få timer til at godkende et indkøb af kanoner i milliardklassen.

I denne forbindelse blev Folketinget informeret om, at den korte deadline var givet af den israelske våbenproducent Elbit, der ellers ville trække sit tilbud tilbage.

Jakob Ellemann-Jensen udtalte torsdag, at der er tale om en sag, der 'stinker helt vildt'. Han har også indrømmet, at der er flere ting, som han ikke selv kan finde hoved og hale i. Det er naturligvis også derfor, at der bør laves en uvildig undersøgelse af hele sagen.

"Det er en sag, der stinker helt vildt. Der er så mange ting, som jeg ikke kunne finde hoved og hale i, når jeg læste den redegørelse, jeg fik," sagde han til Ekstra Bladet torsdag.

Han slog også fast, at han mener, at det hele skal undersøges til bunds. Dette omfatter også, hvordan han selv har ageret i sagen. Dette er han tryg ved, da han efter eget udsagn intet har at skjule.

"Jeg synes, det her skal undersøges. Jeg synes også, min egen ageren i det her skal undersøges. Selvfølgelig skal hvert blad vendes. Jeg har – som jeg tidligere har sagt – absolut intet at skjule i den her sag," lød det også fra Jakob Ellemann-Jensen.

Umiddelbart derefter er det blevet bekræftet af forsvarsminister Troels Lund Poulsen, at Jakob Ellemann-Jensens rolle vil blive undersøgt i den kommende undersøgelse. Det udtalte han på et samråd ifølge Ekstra Bladet.

Anbefalet til dig