Konservativt medlem melder ud: Jeg stiller ikke op til rollen som partiets leder

Af: Mie M.B

|

05/03/2024

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Der er allerede nu en del snak om hvem der bliver den næste formand for det konservative parti

Mest læste i dag

De Konservative leder efter en ny politisk leder efter den pludselige bortgang af Søren Pape Poulsen i lørdags. I denne søgen har partiets politiske ordfører, Mette Abildgaard, officielt meddelt, at hun ikke vil stille op til rollen som partiets leder. Årsagen er hendes familiemæssige forpligtelser. "Jeg har to små børn derhjemme og er ikke et sted i mit liv, hvor det er relevant for mig," delte hun i DR-programmet Aftenshowet mandag aften.

Mens partiet sørger, fungerer Høje Taastrups borgmester, Michael Ziegler, som fungerende partiformand. Det er dog stadig op til partiets folketingsgruppe at beslutte, hvem der skal være den politiske leder fremadrettet.

Abildgaard udtrykker et ønske om at tage beslutningen om en ny leder med ro og respekt for Papes minde. "Vi er stadig så tæt på det, der er sket, at vi har brug for at tale med hinanden og kramme med hinanden," siger hun og tilføjer, at det ville være i Sørens ånd at gøre tingene i deres eget tempo.

Ifølge DR's politiske korrespondent, Christine Cordsen, er Mona Juul, partiets gruppeformand og folketingsmedlem siden 2019, en stærk kandidat til at føre partiet videre. Dog ønsker Abildgaard ikke at deltage i spekulationerne på nuværende tidspunkt. "Jeg vil have lov at insistere på at bisætte en god ven og en partiformand, før jeg deltager offentligt i spekulationerne om, hvem det skal være," siger hun, og viser dermed omtanke og respekt for den afdøde partiformand.

Anbefalet til dig