Lars Boje Mathiesen raser mod regeringen: 'Endnu en skattestigning til danskerne'

21/4/22 14:13

Nicolai Busekist

Foto: Presse/Nye Borgerlige
Nye Borgerlige-politiker Lars Boje Mathiesen raser mod regeringen og støttepartierne, der vil indføre 'endnu en skattestigning til danskerne'.

Lars Boje Mathiesen har på Facebook delt en video fra en tale i Folketingssalen, hvor han retter kritik af regeringen og støttepartierne.

Som tekst til videoen, skriver han: "Grådigheden vil ingen ende tage.. endnu en skattestigning til danskerne fra regeringen, støttepartierne og DF. Denne gang ca. 1400 kroner."

I videoen retter Lars Boje Mathiesen kritik af et flertal i Folketinget, der vil indføre et 'samfundsbidrag', som man vil pålægge bankerne. Nye Borgerlige-politikeren er dog ikke i tvivl om, at det i sidste ende vil ramme den almindelige dansker.

"Vi har verdens højeste skattetryk i Danmark. Grådigheden fra flertallet herinde i Folketinget vil simpelthen ikke få en ende. Og selv i en situation, hvor ganske almindelige familier derude, børnefamilier, folk, der går på arbejde, har svært ved at betale regningerne, så stopper grådigheden ikke herindefra," siger Lars Boje Mathiesen.

"Den her gang er det så det, man kalder for et 'samfundsbidrag'. Reelt set er det bare christianborgsk for 'endnu en skattestigning'. Og den vil man nu pålægge bankerne, velvidende om, at de banker selvfølgelig sender det videre til kunderne, som det er, når man lægger afgifter på erhvervslivet. Det ved alle. Selv dem, der har samfundsfag i 8. klasse," lyder det.

Han retter også kritik af Socialdemokratiet og regeringen, der håber, at bankerne er villige til at æde regningen selv. Det har Lars Boje Mathiesen dog ikke den store tiltro til, og han mener derfor, at de lever i en 'la-la-virkelighed'.

"Men det er som om, at fra Socialdemokratiet og regeringens side, at de siger: 'Vi håber godt nok, at bankerne selv tager den her regning og ikke lægger den videre til borgerne derude'. Men hvad er det for en 'la-la-virkelighed', man render rundt i," siger han.

"Det her, det er en skattestigning. Den kommer til at ramme ganske almindelige familier derude. Finans Danmark siger, at det er omkring 1.400 kroner om året, som nu kommer i endnu en skattestigning, som man kan lægge i rækken af alle de andre, der er kommet."

Til slut sender Lars Boje Mathiesen en direkte opfordring til regeringen, som han mener bør stoppe med 'sin grådighed'. Derudover mener han, at det bør være politikerne, der skal spænde livremmen ind.

"Og på et eller andet tidspunkt, så ønsker jeg virkelig, at den her regering og det flertal, de sidder med, at de stopper op med deres grådighed. Og at de for én gangs skyld siger, at nu må det være politikerne, som spænder livremmen ind," siger han.