Lars Løkke langer ud efter Rasmus Paludan: Det er skamfuldt

23/1/23 19:16

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Lars Løkke Rasmussen har tilsyneladende ikke meget til overs for Rasmus Paludan, og kalder hans opførsel for skamfuld.

Lars Løkke Rasmussen, der i dag er Danmarks udenrigsminister, mener at det er 'skamfuldt' og 'beskæmmende', at Rasmus Paludan igen har tiltrukket sig opmærksomhed ved at brænde koranen af i Sverige.

Normalt er det kun noget, der har konsekvenser for Rasmus Paludan selv, men denne gang kan det faktisk få konsekvenser for hele Sverige.

Det skyldes, at det faktum, at han har brændt koranen af, har medvirket til, at Tyrkiet ikke længere er positivt stemt, når det kommer til, at Sverige skal have lov til at være medlemmer af Nato.

Og netop dette har fået Lars Løkke Rasmussen til at lange ud efter Rasmus Paludan, hvilket han ifølge Ritzau har gjort i forbindelse med et EU-udenrigsministermøde i Bruxelles mandag.

Det er udtalelser, der er kommet i kølvandet på, at den tyrkiske præsident Erdogan mandag meddelte, at Sverige ikke længere skal forvente, at de får opbakning fra Tyrkiet i forhold til deres ønske om at blive medlem af Nato.

"Vi har en dansk-svensker i Paludan, som fører sig frem. Det har vi selv oplevet i dansk sammenhæng. Nu er det så i Sverige, han turnerer. Det er skamfuldt," lød det fra Lars Løkke Rasmussen ifølge Ritzau.

Til trods for dette, mener han ikke, at det rette ville være at have grebet ind over for Paludans afbrænding af koranen. Det skyldes, at han mener, at det vil have været i strid med ytringsfriheden i begge lande.

I stedet mener han, at fokus skal være på en diplomatisk indsats, så man kan få genskabt forholdet til Tyrkiet.

"Det kommer med en pris at leve i et åbent demokrati, hvor der er ytringsfrihed. Der må man skille tingene ad. Og der er det selvfølgelig en opgave for os alle sammen at forklare vores tyrkiske venner, hvordan vilkårene er i et åbent demokrati," sagde han også.

Han sagde også, at han føler sig sikker på, at man vil have succes med at forklare Tyrkiet, at det, at Paludan brænder koranen af, ikke skal ses som et udtryk for Sveriges holdning til Islam eller Tyrkiet.