Lars Løkke Rasmussen bryder tavsheden

01/12/20 11:30

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Larsloekke.dk
Nu sætter den tidligere statsminister selv ord på den situation, han befinder sig i.
Et nyt Facebook-opslag fra Lars Løkke Rasmussen vækker opsigt. 
Siden han gik af som foromand har det være uklart, hvad den forhenværende danske statsministeres fremtid skulle byde på. Han er fortsat folkevalgt og medlem af Venstre, men partiledelsen er siden overtaget af Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg. 
I sidste uge vakte det stor debat, at Lars Løkke Rasmussen er en af de kendisser, der skal deltage i den næste sæson af tv-programmet Over Atlanten. Her krydser en række danske kendte Atlanterhavet i en båd, mens kameraerne følger rejsen. I den kommende sæson deltager den tidligere statsministeren altså. 

Har ikke længere brug for mig

I det nye opslag reflekterer Lars Løkke Rasmussen over sin tid som politiker.   "Jeg har været folkevalgt i 35 år, folketingsmedlem i 26 år, minister i næsten 14 – heraf statsminister i godt 6 1/2. Og jeg har kørt mit arbejdsliv med 120 km. i timen, indtil jeg for godt et år siden pludselig kørte ind i en væg og blev tvunget til at forlade min formandspost i Venstre," fortæller Lars Løkke Rasmussen, inden han fortsætter: 
"I alle de år har jeg aldrig prøvet at have en almindelig arbejdsuge eller være væk fra nyhedsstrømmen og det politiske arbejde i mere end nogle få timer. Men så kom tilbuddet: Er du frisk på at slukke telefonen et par uger og give dig i kast med bølger og søsyge, men forhåbentlig også stjerneklare nætter, delfiner langs skibssiden og tid til refleksion? Hvorfor ikke, tænkte jeg!"   Løkker kommer ligeledes med en opsigtsvækkende kommentar om det parti, han har været en del af i mange år.    "Venstre har ikke længere brug for mig, så mon ikke det går at trække et par uger ud af kalenderen."   Når Lars Løkke Rasmussen har krydset atlanten, vender han tilbage til sit arbejde som folketingspolitiker.