Lars Løkke Rasmussen udelukker ikke nyt parti

30/8/20 07:23

Per Broch

Foto: Shutterstock
Selvom Lars Løkke Rasmussen har indtaget en mindre politisk rolle i Danmark, så lytter medier og danskerne stadig, når han har noget at sige. Nu spekuleres der i, om han gør klar til at stifte sit eget parti.

I august 2019 forlod Lars Løkke Rasmussen sin formandspost i Venstre. Siden har han været menigt medlem af Venstre, men derfor er der stadig masser af fokus på den tidligere Statsminister.

I morgen udkommer en ny bog af Lars Løkke Rasmussen, der uden tvivl kommer til at puste til ilden angående hans politiske fremtid. Der har nemlig tidligere været spekulationer angående stiftelsen af et nyt parti.

I bogens efterskrift står der ifølge TV2, at han endnu ikke har truffet en beslutning angående sin politiske fremtid, men at han er tæt på.

Han er tidligere blevet spurgt til et nyt parti, hvortil han bl.a. til Berlingske har svaret, at han har fået flere henvendelser, men ikke kan komme det nærmere.

Også til DR Nyheder har Lars Løkke udtrykt sig i vendinger, som kan tolkes i de retninger, man har lyst.

"Mit klare udgangspunkt er, at Danmark har rigeligt med partier, så det er ikke min ambition. Jeg håber snarere, at mit eget parti finder den vej frem, som jeg tror på. Gør man det, vil Venstre være det parti, jeg stemmer på til min dødsdag." Herefter understreger han, at han synes, der er partier nok, men at han ikke vil afvise at starte et nyt parti.

I sin nye bog, der altså udkommer i morgen og hedder: 'Om de fleste og det meste', fortæller han, at det ikke giver mening alene at orientere sig mod de borgerlige partier, hvis den nuværende formand for Venstre skal tage Statsministertitlen. Det er dog ikke den plan, som Jakob Ellemann-Jensen lige nu arbejder med. Om den uenighed er nok til at få den tidligere Venstre-formand til at kaste sig ind i et nyt parti er endnu uvist.

Skulle Lars Løkke-Jensen starte et nyt politisk projekt, så vil det presse den nuværende Venstre-formand yderligere efter flere måneder med faldene meningsmålinger.