Magnus Heunicke indkalder til møde: Det er meget alvorligt

20/9/22 17:26

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock

Sundhedsminister Magnus Heunicke har valgt at indkalde til et møde i Sundhedsministeriet. Mødet skal handle om de såkaldte 'puff bars'.

En 'puff bar' kan bedst beskrives som en engangs-ecigaret. Den fungerer nemlig på samme måde som en almindelig e-cigaret, men den kan ikke fyldes med ny væske.

Og på det seneste er de begyndt at florere blandt både børn og unge. Det er ikke blot et problem, fordi det er ulovligt at sælge nikotinprodukter til børn under 18 år. Det er også et problem fordi 'puff bars' med smag faktisk er ulovlige.

"Det er meget alvorligt, at såkaldte 'puff bars' i stor stil er begyndt at florere blandt danske børn og unge. Puff bars med søde smage af slik, sød vandmelon mm er ulovlige, og det er ulovligt at sælge nikotinprodukter til børn under 18 år," skriver Magnus Heunicke på Twitter.

Han mener, at der er behov for at gøre noget ved problemet, og derfor har han indkaldt til et møde i Sundhedsministeriet på torsdag.

"Jeg har derfor indkaldt Facebook, TikTok, Snapchat, Danske Skoleelever, Skole og Forældre, SSP Samrådet, Sikkerhedsstyrelsen og flere andre til et møde om problemet på torsdag i Sundhedsministeriet," lyder det.

Han skriver også, at formålet med mødet er, at de deltagende parter i fællesskab skal sikre, at børn ikke kan bruge nikotinprodukter. Han melder desuden ud, at han ser frem til, at deltagerne bidrager med relevante løsningsforslag.

"Vi skal i fællesskab sikre, at ingen børn begynder at ryge eller bruge andre nikotinprodukter. Jeg ser frem til en drøftelse mellem mødedeltagerne om problemets omfang, konkrete løsningsforslag og hvordan vi får alle til at løfte deres ansvar," skriver han.