Messerschmidt melder ud: 'Vi har ikke brug for flere udlændinge'

12/7/22 15:06

Nicolai Busekist

Foto: Folketinget
Dansk Folkeparti-formand Morten Messerschmidt tøver ikke med at indrømme, at han mener, at der ikke er brug for flere udlændinge i Danmark.

Morten Messerschmidt, der er formand for Dansk Folkeparti, mener bestemt ikke, at der er brug for flere udlændinge i Danmark. Derimod mener han, at der er brug for at sætte danskernes først.

"Nej, vi har ikke brug for flere udlændinge. Vi har brug for at sætte danskerne først - også på arbejdsmarkedet," skriver han på Facebook.

Han skriver, at der er ca. 80.000 danske unge, der står uden uddannelse og arbejde, hvilket han beskriver som 'en katastrofe'. Samtidig er det også svært for mange arbejdsløse seniorer at finde et arbejde, selvom de gerne vil.

Med afsæt i dette, retter Messerschmidt kritik af de danske partier, der ønsker at trække mere udenlandsk arbejdskraft til Danmark.

Dette vil man opnå, ved at sætte den mindsteløn, som udlændinge skal tjene årligt, hvis de vil have arbejds- og opholdstilladelse i Danmark.

Beløbsgrænsen vil de sætte ned til 375.000 kr. om året, hvilket kan give en opholdstilladelse på 5 år. Det mener Dansk Folkeparti er en trussel mod det danske arbejdsmarked.

"Fagbevægelsen er forarget, og mener, ligesom Dansk Folkeparti, at det er en trussel mod det danske arbejdsmarked - og især vores faglærte og ufaglærte, som nu skal konkurrere med folk fra hele verden," skriver Messerschmidt.

Messerschmidt mener, at man bør se indad. Blandt andet bør arbejdsløse højtuddannede ikke være for fine til at tage job på en café. Ligeledes slår han et slag for, at danske unge og ældre får bedre muligheder på arbejdsmarkedet.

"I Dansk Folkeparti vil vi hellere betale danskere en ordentlig løn end at hente folk hertil fra Fjern- og Mellemøsten, som presser lønnen nedad og som har en helt anden kultur end vores. For sporene skræmmer. Husk på, at de udlændinge, vi i dag ikke kan slippe af med, oprindelig kom som 'gæstearbejdere'," lyder det.

Den danske politiker er bekymret for, at de udlændinge, der hentes til Danmark, ender med at blive. Derfor mener han, at man bør aktivere danskerne, ligesom han mener, at de øvrige partier sætter udlændinge før danskerne, ved at hente 'gæstearbejdere' til landet.

"Med invitationen til gæstearbejdere fra hele verden sætter de røde og liberale partier udlændinge før danskerne. I DF sætter vi danskerne først," skriver han også til slut i sit opslag på det sociale medie.