Messerschmidt raser mod Mette Frederiksen: Tror hun, hendes vælgere er dumme?

23/03/2022

Nicolai Busekist

Foto: Folketinget
Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, raser mod statsminister Mette Frederiksen og Socialdemokratiet.

Mest læste i dag

Ifølge Dansk Folkeparti-formand Morten Messerschmidt lovede Socialdemokratiet i 2019, at man ville sætte en stopper for 'donationer til udemokratiske moskéer'. 

Onsdag har partiet fremlagt sit bud på, hvordan de vil løse dette. Og det er et bud, som Morten Messerschmidt bestemt ikke er tilfreds med. Han kalder det ikke blot 'en trist omgang', men stiller også spørgsmålstegn ved, om Mette Frederiksen tror, at hendes vælgere er dumme.

"Tror Mette Frederiksen, hendes vælgere er dumme? I 2019 lovede Socialdemokratiet at stoppe donationer til udemokratiske moskeer. I dag har man så fremlagt sit bud - og det er virkelig en trist omgang," skriver Morten Messerschmidt på Facebook.

DF-politikeren mener, at det er en trist dag for dansk udlændingepolitik. Han mener, at det særligt er tilfældet for de personer, der troede på Socialdemokratiets udspil, skriver han.

Morten Messerschmidt henviser desuden til et citat fra Socialdemokratiets udspil, hvor partiet skriver, at han vil stoppe udenlandsk finansiering af trossamfund i Danmark, såfremt det stammer fra stater, der ikke selv har religionsfrihed.

"Derfor er det i dag en trist dag i dansk udlændingepolitik - i hvert fald, hvis man hørte til dem, der troede på socialdemokratiets udspil 'retfærdig og realistisk'. Her kan man på side 14 læse et løfte om 'fuldstændigt stop for udenlandsk finansiering af trossamfund i Danmark fra stater, som ikke selv respekterer og praktiserer religionsfrihed'," skriver han.

Ifølge Messerschmidt har udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye præsenteret en liste, der består af et enkelt navn, hvilket han mener at gøre grin med danskerne – og i særdeleshed dem, der har stemt på Socialdemokratiet.

"Men på Mattias Tesfayes liste består kun af et navn! ET! Ikke et land. Ikke en bevægelse. Men et navn! Det er at gøre grin med danskerne - og især de socialdemokratiske vælgere," lyder det fra Messerschmidt.

Ydermere slår han fast, at han mener, at det ikke vil kunne gøre op med de 'omfattende pengeoverførsler fra totalitære muslimske lande til danske moskeer, koranskoler mv'. Samtidig langer han ud efter Tesfaye for hans udtalelser.

"Tidligere var Tesfaye kæk nok til at nævne lande som Qatar, Saudi Arabien og Iran. Men det er nu helt glemt væk. I Jyllands-Posten er han endda fræk nok til at sige, at dette så indfrier Socialdemokratiets løfte. Tror han, vælgerne er dumme?" runder Messerschmidt af.

Anbefalet til dig