Mette Frederiksen begræder afsked: Nu er energien brugt op

19/1/23 17:04

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Mette Frederiksen er ked af, at beslutningen er blevet truffet om, at hun ikke vil genopstille.

Jacinda Ardern har for nyligt fortalt på et pressemøde, at hun stopper som premierminister for New Zealand den 7. februar.

Det gør hun, da hun efter grundig overvejelse har besluttet, at hun ikke vil genopstille. Det er en konklusion, hun er nået frem til, efter hun har brugt sin sommer på at tænke over situationen.

At Ardern har besluttet, at hun ikke vil genopstille som premierminister for New Zealand, har skabt reaktion i hele verden - og det er også tilfældet her i Danmark.

Statsminister Mette Frederiksen har nemlig delt et opslag på det sociale medie Instagram, hvor hun giver udtryk for, at hun er ked af, at hun har besluttet sig for at træde tilbage.

Man kan næsten ikke komme længere væk end New Zealand. Alligevel har kontakten mellem New Zealands premierminister, Jacinda Ardern, og mig de seneste knap fire år været tæt," lyder det fra Mette Frederiksen i et opslag på Instagram.

I opslaget kalder hun også Ardern for 'en god kollega, sparringspartner og støtte', som hun deler en politisk overbevisning med, da de begge mener, at 'velfærdssamfundet styrker menneskers muligheder'.

"Jacinda har været en god kollega, sparringspartner og støtte. Vi deler vores politiske tro på, at velfærdssamfundet styrker menneskers muligheder. At vi skal gøre mere for at redde klimaet. Og særligt under håndteringen af corona var hun en tæt og uundværlig støtte," lyder det fra den danske statsminister.

Derudover giver hun også udtryk for, at hun er meget ked af, at hun har valgt, at hun ikke vil genopstille.

"Nu er energien brugt op. Det begræder jeg dybt. En stor politisk leder slutter rejsen. Jeg har stor respekt for Jacindas beslutning om ikke at genopstille. Og et ønske om at få mere tid til familie og til at følge sin datter i skole," skriver hun.

Til slut runder hun sit opslag på det sociale medie af med at sende en stor tak til den Ardern for 'et godt og tæt samarbejde'.