Mette Frederiksen er klar til at bruge milliarder: Jeg ser ingen grænse

23/2/23 15:20

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Statsminister Mette Frederiksen er klar til at spendere milliarder af kroner på det, og ser 'principielt ingen grænse' for beløbet.

Lørdag den 24. februar er det et år siden, at Vladimir Putin beordrede sine soldater til at invadere Ukraine i, hvad han flere gange har beskrevet som en 'særlig militær operation'.

På trods af, at et år er gået, siden krig for fik sin start, raser den fortsat flere steder i landet.

Derfor er Ukraine også afhængige af, at de fortsat får støtte fra lande verden over, hvis de skal have mulighed for at forhindre, at de russiske styrker overtaget landet.

Og nu har statsminister Mette Frederiksen gjort det klart, at hun er indstillet på, at Danmark fortsat skal være med til at støtte Ukraine i krigen mod Rusland.

Det giver hun udtryk for i programmet 'Mandat' torsdag formiddag på Radio4, skriver Ekstra Bladet.

Her fortæller hun, at hun ikke ser nogen grænse for, hvor mange milliarder kroner, som den danske regering er villige til at støtte Ukraine med.

"Helt principielt ser jeg ingen grænse. I mine øjne er det en skæbnestund, vi befinder os i. Først og fremmest for Ukraine og deres selvstændighed som land, nation og folk. Men også for Europa, for vores frihed, fred og demokrati," siger hun, og fortsætter:

"Det er en skæbnestund for alle os globalt, der tror på et internationalt verdenssamfund med spilleregler. Det er det, Rusland truer. Vi er nødt til at erkende, og det må gøre ondt for mange mennesker, at Rusland grundlæggende ikke vil freden. Vinder Rusland, så taber vi."

I programmet siger hun også, at hun mener, at det er vanskeligt at sætte en grænse for, hvad Danmark skal støtte. Ydermere fortæller hun, at det ikke er muligt at gøre det op i kroner og øre.

Og det er ikke uden grund, at der er behov for, at der bliver ydet mest mulig støtte til Ukraine i deres kamp mod de russiske styrker, mener den danske statsminister.

I programmet udtaler hun, at hun har en frygt for, at det vil føre til en tilbagerulning af det demokrati, der opstod efter 2. verdenskrig, hvis det ender med, at Rusland vinder krigen.