Mette Frederiksen med skræmmende udmelding om Rusland

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com
Den danske statsminister Mette Frederiksen er kommet med en skræmmende udmelding om Rusland.

Mest læste i dag

Den 24. februar 2022 sendte Ruslands præsident Vladimir Putin sine styrker ind i Ukraine. Lige siden har krigen raset i det østeuropæiske land, og der er ingen udsigt til, at den ophører i nærmeste fremtid.

Siden dag ét har Ukraine valgt at tage kampen op mod de russiske styrker. Det betyder, at mange menneskeliv er gået tabt på begge sider af krigen.

Desuden har det også resulteret i, at bygninger og infrastruktur for milliarder er blevet ødelagt. Ikke desto mindre fortsætter Putin og hans styrker med at føre krig mod nabolandet, som derfor har hårdt brug for støtte fra andre lande.

Flere lande, herunder Danmark, har allerede støttet Ukraine med flere milliarder kroner. Typisk har det været i form af donationer af våben, ammunition eller andet militært materiel.

Og ifølge statsminister Mette Frederiksen er det vigtigt at blive ved med at støtte Ukraine i deres kamp mod Rusland. Hun har nemlig bange anelser om, at Putin og hans allierede ikke har planer om at stoppe ved Ukraine.

Tværtimod mener hun, at Rusland indenfor to til fem år kan finde på at angribe et NATO-land. Som minimum vil Putin og hans styrker kunne udfordre et NATO-lands grænser.

"Rusland vil om to til fem år kunne angribe eller i hvert fald udfordre et NATO-lands grænse, hvis - og dét hvis er afgørende - vi ikke har et tilstrækkeligt forsvar, en tilstrækkelig afskrækkelse og et tilstrækkeligt sammenhold," siger hun i et interview med Berlingske

Hun slår fast, at hun ikke tror, at Ukraine er endestationen for Rusland. Derimod tror hun, at målet med krigen er at skabe et større og stærkere Rusland.

"Jeg tror ikke, man kan lægge til grund, at Ukraine er endestationen for Rusland. Jeg tror, det er et element i det, der bedst kan karakteriseres som et russisk ønske om et imperium. Et større og stærkere Rusland. En tilbagevenden til noget, der var engang," lyder det.

Beslutter Rusland at angribe et NATO-land, kan det i værste fald udløse en Tredje Verdenskrig. Derfor er det en beslutning, der kan ende med at koste os alle.

Anbefalet til dig